Uppsalan aamuisella pommi-iskulla yhteys kurdeihin

Sunnuntaiaamuna Uppsalassa tapahtunut käsikranaatti-isku saa mielenkiintoisia piirteitä, sillä mitä todennäköisimmin iskun kohteena oli Ruotsista Turkkiin paennut, lempinimen saanut “Kurdikettu”.

Sunnuntaiaamua Uppsalassa tapahtui aamu viiden aikaan voimakas räjähdys kerrostaloalueella. Poliisin mukaan isku tehtiin käsikranaatilla. Kerrostalon ulkopuolella tapahtunut räjähdys aiheutti suuria rakenteellisia vahinkoa kiinteistöön, mutta kukaan ei loukkaantunut räjähdyksessä.

Poliisi on kirjannut tapahtuman ns. erityiseksi tapahtumaksi, joka tarkoittaa sitä, että tekoa tutkitaan “erityisten vaarallisten henkiöiden” liittyvän tekoon. Poliisi saa tapauksen tutkintaan mm. erityisiä lisäresursseja. Kyse ei siis ole ihan perus pommi-isku.

Teon taustalla arvellaan vahvasti olevan yhteys kurditaustaiseen miekkoseen, lempinimeltä Kurdikettu, alias Majids ****.

Majids on pyörittänyt vuosia Uppsalan huumemarkkinoita, joidenkin arvioiden mukaan yksi Ruotsin suurimpia huumekaupan pyörittäjiä. Homma lähti kosahtamaan muutama vuosi sitten nk. Enchro-chatin murtamisen takia. Lisäksi tämän jälkeen Majidsia epäillään ainakin yhden murhan suunnittelusta.

Mies pakeni Ruotsista ja hänen arvellaan nyt oleskelevan jossain Turkissa. Hänet on vangittu Ruotsissa poissaolevana törkeistä huumausainerikoksista ja murhan suunnittelusta. Miehen epäillään edelleen kuitenkin pyörittävän suurta huumausainekauppaa Ruotsin suuntaan.

Nyt aamulla Uppsalassa tapahtunut kranaatti-isku oli selvästikin kohdistettu räjähdyksessä tapahtuneessa kiinteistössä asuvaan henkilöön, jolla on ollut “hyvä yhteys” Majidsiin.

Kranaatti-iskun motiivi?

Useissa tällaisissa pommi-iskuissa teon ideana on painostaa itse kohde “esiin”. Kun haluttu murhakohde on mennyt maan alle, tai muuten tavoittamattomissa, niin silloin yksinkertainen keino hiillostaa kohde esiin on kohdistaa pommi-isku, tai muu uhkatekijä, kohteen omaisiin, sukulaisiin tai muuten läheisiin ihmisiin.

Monien eri arvelujen mukaan nyt iskussa oli kyse juuri tästä. Sekin kertoo omaa kieltään, että poliisi on rankannut tapahtuman ns. erityiseksi tapahtumaksi.

 

 

Subscribe
Notify of
guest
1 Kommentti
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
gate io

I may need your help. I tried many ways but couldn’t solve it, but after reading your article, I think you have a way to help me. I’m looking forward for your reply. Thanks.