Suomi voisi nyt katkoa lopullisesti yhteydet Venäjälle ja aloittaa eron jälkeisen uuden elämän

Ukrainaan saadaan rauha vain ja ainoastaan Ukrainan täydellisellä sodan voittamisella, tai venäläisten joukkojen ulosajo Krimiltä ja Donbassin alueelta. Alueen epävakaus jatkuu niin kauan kuin venäläisjoukot oleskelevat Ukrainan maaperällä.

Ukraina tuskin tulee edes neuvottelemaan mistään muusta rauhanehdoissa kuin siitä, että venäläiset joukot poistuvat kokonaan Ukrainasta. Krimin niemimaan on väitetty olevan jotenkin historiallisesti yhteydessä Venäjään, mutta tämä on puhdasta Moskovan propagandaa.

Krim kuuluu maantieteellisestikin Ukrainan mantereeseen, eikä niemimaalla ole ikinä ollut mitään maa- ja kulttuuriyhteyttä Venäjään. Sen jälkeen kun Venäjä miehitti Krimin 2014, niin Venäjä on pakkosiirtänyt alueelle venäläisväestöä Venäjän mantereelta ja yrittänyt tällaisella yksinkertaisella kikka kakkosella todistaa, että Krimin väestö on venäläistä väestöä. Lisäksi alueen ukrainalaisväestöä on systemaattisesti sorrettu erilaisilla viranomaistempuilla.

Sama juttu Donbassin alueella, jotka Venäjä on miehittänyt. Näillä alueilla ei ole mitään kansallista yhteyttä Venäjään, vaikka alueen asukkaista iso osa onkin venäjän kielistä. Kaikenlaiset äänestykset ja mielipidekyselyt siitä, että haluavatko alueen ihmiset kuulua Venäjään, ovat täysin haistapaska-kyselyjä. Niillä ei ole mitään merkitystä. Ihan samalla tavalla kuin syksyllä järjestetty äänestys, jossa kysyttiin miehitettyjen alueiden asukkailta haluavatko he kuulua Venäjään. 99 % ihmisistä halusi alueiden liittyvän Venäjään. Todellinen neuvostoliittolainen äänestys.

Euroopalla ja varsinkin Suomella, sekä Baltian mailla on nyt erinomainen tilaisuus katkoa kaikki siteet ja yhteydet Venäjään. Baltian maissa tämä on ymmärretty paremmin kuin Suomessa, jossa vielä on olemassa jonkinlainen kuvitelma – ainakin tietyillä tahoilla – että Suomi tulee joskus tulevaisuudessa tekemään Ryssälandian kanssa yhteistyötä.

Ei tule, ainakaan muutamaan sukupolveen. Baltian maat ovat oikeastaan vasta nyt itsenäistyneet lopullisesti Neuvostoliitosta. Tähän asti on menty vähän hiiviskelemällä, mutta nyt sielläkin uskalletaan sanoa ryssälle ei kiitos kaalia, ei kiitos mahorkkaa, ei kiitos sutta ja sekundaa olevat neuvostoliittolaiset tavarat ja ei kiitos Stalinin aikaiselle propagandalle.

Länsimaat eivät tarvitse Neuvostoliittoa yhtään mihinkään, eikä neuvostoliittolaiset maalaiset länttä. Siellä kaalia riittää. Sen sijaan Pietari, Moskovat ja muut suurkaupungit tarvitsevat länttä, jos väestö haluaa leikkiä Mersuilla ja Bemareilla, iPhoneilla ja oikeilla tietokoneilla. Venäjä ei itse pysty tuottamaan yhtään mitään muutta kuin sutta ja sekundaa, ja kaikki ylellisyystavara tuleekin lännestä.

Suomenkaan ei kannata tehdä mitään kompromisseja Neuvostoliiton suhteen. Raja kiinni, tiet poikki ja jalkamiinoja raja täyteen. Ketä muka oikeasti kiinnostaa “yhteistyö” neuvostoliittolaisten kanssa, jos siihen ei pakoteta?

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommenttia
Inline Feedbacks
View all comments