Putin väitti puheessaan, että Donbass kuuluu historiallisesti Venäjään

Melko tavanomaista propagandaa töötättiin tänään eetteriin venäläisille, kun presidentti Vladimir Putin osallistui Leningradin piirityksen 80-vuotis muistopäivälle ja piti puheen.

Leningradin piirityksen 80-vuotis muistopäivänä presidentti Putin osallistui lähinnä muutamaan näytösluontoiseen tapahtumaan. Esimerkiksi vierailua piiritetyn Leningradin kaatuneiden asukkaiden muistomerkillä käynti oli koruton; mahdollisimman vähän ihmisiä ja vartiosotilaallakaan ei ollut lipasta. Tämän arvellaan olevan esimerkki Putinin lisääntyvästä vainoharhasta, eli kuvitelmasta tulla salamurhatuksi.

Puheessa Putin kuitenkin oli jyrkkää ukkoa. Hän väitti, että Venäjän erikoisoperaation tarkoituksena on lopettaa jo vuonna 2014 Kiovan vallankaappauksesta alkanut sota.

– Kaikki mitä teemme tänään, mukaan lukien sotilaallinen erikoisoperaatio, sen tarkoitus on yrittää lopettaa sota. Tarkoituksenamme on myös suojella ihmisiä, jotka asuvat näillä alueilla. Nämä alueet ovat historiallisesti Venäjän alueita.

Niin ikään Putin väitti, että Venäjän tarkoitus oli ratkaista Itä-Ukrainan konflikti rauhanomaisesti, mutta Venäjää vedettiin nenästä.

– Nyt tämä on enää mahdotonta, Putin sanoi ja luultavasti tarkoitti jotain sellaista, että länsimaat ovat ikään kuin olleet niitä, jotka vetivät Venäjää nenästä.

Puheessa Putin piti rinnan Ukrainaa ja Leningradin piiritystä, puhui ikään kuin kahdesta eri asiasta yhtä aikaa samoilla sanoilla. Ukko vihjaili mm. sitä, että Venäjä on armollinen ja suvaitsevainen maa, eikä ole pitänyt meteliä muille maille piirityksestä, vaan sillä tavalla pitänyt suhteita yllä.

Putin sanoi, että neuvostoliittolaisten kansanmurha pitäisi tunnustaa erikseen ja ottaa opetussuunnitelmiin kouluissa. Tässä yhteydessä Putin vähän vihjaili Suomenkin suuntaan, vaikka sitä ei suoraan nimeltä maininnut, että Suomikin on ollut toteuttamassa tätä neuvostoliittolaisten kansanmurhaa.

– Olemme halunneet säilyttää hyvät suhteet muihin Euroopan maihin.

Yhdessä puheen vaiheessa Putin osoitti melko suoraa uhittelua Baltian maiden suuntaan sanomalla, että SS-miehet marssivat sinne joka vuosi avoimesti paikallisten viranomaisten suostumuksella.

– Nämä ovat entisiä SS-joukkojen yksiköitä.

Ihan tarkkaan ei selvinnyt mitä ukko tällä tarkoitti, mutta koska siinä mainittiin myös Ukraina, niin kaipa se on jotakin ylemmän tahon propagandaa, jota ymmärtää vain neuvostoliittolaiset ja suomalaiset putinistit.

 

Ukko Putinin puhe oli melko tavanomainen, eikä siinä ollutkaan mitään erityistä. Väsynyttä samaa vanhaa virttä. Eniten tässä herättää mielenkiintoa, että kuka suomalaisista ryssän kätyreistä nielaisee Putinin retoriikan purematta. Moniko taho toistelee parin päivän päästä Putinin mainitsemia asioita kuin nälässä pidetty ajokoira, joka räksyttää ruuan perään.

Tapahtumasta kerrottiin mm. venäläisellä uutissivustolla Gazetalla.

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommenttia
Inline Feedbacks
View all comments