Lukijan kommentti: Säälikää venäläisiä

Klikkaa kuva isommaksi, jotta sen voi lukea.
Jokaisen Ukrainaa koskevan artikkelin jälkeen putinistit yrittävät tykittää kommenttiosion täyteen Kremlin ilosanomaa. Se ei käy, se nyt ei kerta kaikkiaan käy.

Nostanpa huvikseni esille yhden tällaisen roskakoriin joutuneen viestin, jossa kommentoija paheksuu valtavasti sitä, kun ryssän kuolemilla hekumoidaan, heitä kutsutaan örkeiksi ja nautitaan kaikesta kärsimyksestä mitä venäläinen saa osakseen.

Tämä pitää paikkaansa. Mitä enempi venäläiset kärsivät, sitä parempi. Siis mitä vittua? Kaikki normaalit ihmiset tajuavat, että Venäjä on se, joka on aloittanut sodan, Venäjä on se, joka lahtaa ukrainalaisia siviilejä, Venäjä on se, joka on tuhonnut koko Ukrainan yhteiskunnan ja Venäjä on se, joka on pommittanut kymmeniä kaupunkeja täysin maan tasalle.

Jotain ryssän örkkejäkö tässä nyt pitäisi sääliä? Tai jotain Venäjällä asuvaa “yksilövenäläistä”, joka ei ole syyllistynyt sotatoimiin? Voin sanoa, että kun sota on joskus ohi, niin jokainen venäläinen on kollektiivisesti syyllinen Ukrainan tuhoamiseen ja tulevat myös korvaamaan sen.

Pt-mediassa ei ole sensuuria, sillä Pt-media on yksityisen ihmisen pyörittämä yksityinen nettisivu, eikä minulla ole valtuuksia sensuroida yhtään mitään. Sen sijaan, minä päätän mitä tällä sivulla julkaistaan, ja jos sellainen ei sovi, niin voi vaikka perustaa oman nettisivun ja kirjoittaa sinne säälitarinoita venäläisistä.

 

Seuraavaksi kommentoija kokee örkkeihin kohdistuvan pilkan holokaustiin verrattavaksi vainoksi. Tästä ryssien solvaamisesta voi nimittäin seurata verisiä teurastuksia ja venäläisten kansanmurha.

Mitä sitten? Venäläiset ovat harrastaneet kansanmurhia maailman sivu, ja olisi vain ihan hyvä, että myös venäläiset saisivat vähän harvennusta. Sitä paitsi venäläisillä on varmaan muistissa ihan hyvin sekin, miten siellä omat kansanmurhasivat omiaan, joten eipä tämä ole venäläisille mikään uusi asia.

Yleisesti loppuosa kommentista on rasittavaa jeesustelua, jota ei jaksa kukaan. “Olemme luopuneet inhimillisyydestä ja tulleet eläimiksi” ym. pahan luokan jeesustelua.

Venäjä aloitti sodan. Ensin se valtasi Krimin ja Donbassin 2014. Sen jälkeen se aloitti täysimittaisen sodan 2022, jonka aikana puoli Ukrainaa on tuhottu totaalisesti. Tuhansia siviilejä, saati sitten sotilaita on tapettu, lapsia on tapettu, naisia on tapettu, ihmisiä on raiskattu ja heitetty joukkohautoihin. Tuhansia lapsia ja nuoria, sekä naisia on pakkosiirretty tuntemattomiin paikkoihin Venäjälle. Luultavasti jonkinlaisiin keskitysleireihin.

Pakenevat ryssät varastavat ukrainalaisista kodeista kaiken mitä irti lähtee. Samalla kun venäläiset joukot perääntyvät, niin ne miinoittavat kaiken mahdollisen: käsikranaatteja ja miinoja löytyy kouluista, päiväkodeista, lasten leikkikaluista ja kaikkialta missä voi vain kuvitella, että ukrainalainen siviili vahingossa astuu miinaan tai virittää käsikranaatin ja kuolee.

Valtavia maa-alueita villieläimineen on tuhoutunut, valtavia määriä kotieläimiä lehmiä, hevosia ja lampaita on joutunut täysin syyttöminä venäläisten tykistön tapettavaksi. Jne jne jne.

Ja tässä tilanteessa pitäisi sääliä ryssää. Hah.

En tiedä kuinka idiootti ihmisen pitää olla, että tässä tilanteessa kokee olevansa jotenkin “moraalisempi” ja “oikeamielisempi”, kun tukee Venäjän hyökkäyssotaa ja haluaa sääliä venäläisiä.

Opettele uimaan.

 

Subscribe
Notify of
guest
1 Kommentti
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
gate.io

The point of view of your article has taught me a lot, and I already know how to improve the paper on gate.oi, thank you. https://www.gate.io/de/signup/XwNAU