Vauhdikas viikonloppu Tukholmassa, poliisi haluaa lisävaltuuksia

Kistan pommi-isku.
Tukholman alueella viikonloppu oli vauhdikas. Poliisi sai painaa Volvon kaasua ehtiäkseen paikasta toiseen ja pääministerikin äityi kauhistelemaan tapahtumia.

Tukholman ympäristössä on ollut vilkas viikonloppu gangsteripuolella. Monenlaista älämölöä on tapahtunut, joista esille kannattaa nostaa ainakin seuraavat tapahtumat. Seuraavat tapahtumat ovat perjantain ja maanantain päivän välisenä aikana tapahtuneita tapahtumia.

23.1. Botkyrka, Tumba, vaarallinen esine. Poliisi sai aamulla ilmoituksen mahdollisesta pommista. Poliisi ei erittele tarkemmin, että minkälainen esine oli kyseessä, mutta pommiryhmä purki esineen.

22.1. Haninge, törkeä ampuma-aserikos. Poliisi yritti pysäyttää epäilyttävän autoilijan, joka pysähdysmerkistä huolimatta yritti paeta paikalta. Auto saatiin pysähdyksiin ja autosta löydettiin aseita. Neljä miestä otettiin kiinni epäiltynä ampuma-aserikoksista.

21.1. Enskededalen, ammuskelu. Useampi mies kaivoi pistoolit esille ja useita laukauksia ammuttiin. Ei tiettävästi loukkaantuneita. Kolme henkilöä otettiin kiinni epäiltynä ampuma-aserikoksista ja murhan yrityksistä.

21.1. Botkyrka, Tumba, ammuskelu. Omakotitaloa tulitettiin ulkoapäin ja useita luoteja sisälle asuntoon. Asunnossa oli useita henkilöitä, mutta kukaan ei loukkaantunut.

20.1. Skarpnäck, pommi-isku. Kerrostalon ala-aula räjäytettiin remonttikuntoon.

20.1. Solna, murha. Nuorukainen ammuttiin Huvudstan metroaseman edustalla hautauskuntoon.

20.1. Gullmarsplan, ampuma-aserikos. Poliisi yritti pysäyttää autoa tarkastusta varten, mutta autoilija pakeni paikalta. Pysäytyksen jälkeen autosta löydettiin aseita.

20.1. Fruängen, ammuskelu. Kerrostalon huoneiston oven läpi ammuttiin useampia laukauksia.

20.1. Upplands Bro, murha. Kerrostalon rapusta löydettiin puukkohaavoihin menehtynyt mies.

20.1. Farsta, murhan yritys, ammuskelu. Kerrostalon asuinhuoneistoon ammuttiin useita laukauksia, mutta ei osumia ihmisiin.

Jengisota kulminoitui

Uusruotsalaisten välinen sota on siis jollakin tavalla kulminoitunut. Pääministeri Ulf Kristersson (M) kertoi, että viikonloppu on ollut pahin mitä ollaan nähty.

– Tämä on nykyajan kotimaista terrorismia, Kristersson sanoi.

Lisäksi pääministeri sanoi, että poliisi tietää mitä tapahtuu, mutta se mitä tapahtuu, ei ole enää kontrollissa.

Hallitus ja sverigedemokraatit ovat tapahtumien tiimoilta laittaneet pystyyn arvioinnin, että voidaanko tietyille alueille laittaa voimaan henkilötarkastuksia, eli julistaa tietyt alueet ns. visitation zone:iksi. Tätä on kritisoitu, että se loukkaa tavallisten ihmisten yksityisyyttä. Tarkastuksilla on tarkoitus etsiä henkilöitä, jotka kantavat aseita.

Tukholman alueen sairaalat ovat ilmoittaneet, että ampuma-asehaavoihin erikoistunet akuutit vievät suuren osan sairaaloiden kapasiteetista ja muut akuuttihoidot kärsivät ammuskelujen kohteiden paikkauksien takia.

 

Poliisi antoi määräyksen ns. erityisestä tapahtumasta

Tukholman poliisi on julistanut Suur-Tukholman alueelle ei nyt varsinaisesti mitään poikkeustilaa, vaan “erityisen tapahtuman”. Tämä ruotsiksi “särskild händelse” (suomeksi erityinen/ poikkeuksellinen tapahtuma) on poliisin eräänlainen työkalu, jolla alueelle saadaan muista poliisipiireistä lisäresursseja ja rikostekniseen tutkimukseen lisää miehistöä.

Käytännössä tämä tarkoittaa esimerkiksi sitä, että koska viime aikojen tapahtumien takia tutkittavana on kymmeniä uusia rikoksia, joita poliisin vakiomiehistöllä ei ehditä tutkia, niin tähän ollaan saatu lisää rikostutkijoita muualta maasta.

Tukholman alueella istuu 400 rikoksista vangittua, joka on 100 enemmän kuin poliisilla normaalista tapaa olla. Useimmat murhat ovat avoimia, kuten ammuskelut ja pommi-iskut, joten poliisi yrittää panostaa näiden tutkintaan.

Mistä “väkivalta-aallossa” on kyse?

Tukholman alueen poliisi teki viime syksyn aikana useita isoja huumausainetakavarikkoja, joissa takavarikoitiin pari tuhatta kiloa huumeita, sekä aseita ja muuta pienempää tavaraa.

Yleisesti alamaailmassa puhutaan “kreikkalaisesta” ja “kurdiketusta”, joiden ympärillä tämä väkivalta-aalto pyörii. Kurdiketun tiedetään oleskelevan tällä hetkellä Turkissa, mutta josta käsin pyörittää suurta huumebisnestä Ruotsiin.

Nyt tässä väkivalta-aallossa Kurdikettua pyritään hiillostamaan esiin kohdistamalla erilaisia iskuja miehen lähipiiriin.

Toisaalta kyseessä arvellaan olevan myös Pohjois-Ruotsiin suuntautuvaa huumekauppaa, jossa ainakin Sundsvallin kaupunki on noussut esiin. Yleisesti koko hommassa on kai kyse toisiin jengeihin kohdistuvasta vihamielisyydestä, jossa huumekauppa on keskiössä.

 

Subscribe
Notify of
guest
1 Kommentti
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
binance sign up

I don’t think the title of your enticle matches the content lol. Just kidding, mainly because I had some doubts after reading the enticle. https://accounts.binance.com/en/register-person?ref=P9L9FQKY