Kymmeniltä sähköautojen latausasemilta varastettu latauskaapelit

Tukholmassa ja Uppsalassa on parin viime päivän aikana syntynyt merkillinen ilmiö, useita kymmeniä sähköautojen julkisten latausasemien latauskaapeleita on katkottu ja varastettu.

Perjantain aikana Uppsalassa katkaistiin sähköautojen latauskaapeli kymmeniltä mittareilta ja tekijä on poistunut paikalta kaapelit mukanaan. Kaapeleita on katkottu nyt ainakin viikon ajan, mutta perjantai oli todellinen kaapelinkatkaisun urakkapäivä.

Myös Tukholmassa kymmenistä latauspisteistä kaapelit ovat hävinneet. Esimerkiksi Nackassa vietiin Teslan latausasemalta kaikki kymmenen kaapelia. Kaapelit on leikattu siististi poikki, eli käytössä on ollut ammattityökaluja.

Kaapeleita on katkottu julkisilla paikoilla sijaitsevilta sähköautojen latausasemilta, kuten Tesla Supercharger–latausasemilta, Lidlin latausasemilta, Preemin latausasemilta, Maxin sekä kauppakeskusten latausasemilta. Muiltakin latausasemilta kaapelit ovat hävinneet.

Kaapelit sisältävät jonkin verran kuparia, mutta ei niin paljoa, että tällaista urakkaa kannattaisi tehdä pelkästään kuparin takia. Näin ollen perinteiset kuparivarkaat eivät luultavasti ole tekojen takana vaan motiivi on jokin muu. Toistaiseksi on kuitenkin vain arvailua kuka tai ketkä ovat tekojen takana.

Chargerfinderin mukaan kymmeniä latausasemia on “out of order”. Tukholman latausasemia ⇓

 

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommenttia
Inline Feedbacks
View all comments