Katajan pahoinpitelytapauksesta kuuden vuoden vankeustuomio

Kaksi henkilöä ei liity jutun tapaukseen.
Vaasan hovioikeus muutti käräjäoikeuden tuomion päälaelleen ja tuomitsi Juha Lindroosin kuuden vuoden vankeuteen Pekka Katajaa vastaan tehdyssä murhan yrityksestä kesällä 2020.

Lindroosin hovioikeudessa syyksi luetut rikokset olivat avunanto murhan yritykseen ja törkeään kotirauhan rikkomiseen, mutta edelleenkään ei tiedetä, että ketkä tarkasti ottaen olivat itse teon takana, eli varsinaiset pahoinpitelijät. Lindroos ei siis itse ollut Katajaa pahoinpitelemässä.

Sen sijaan oikeus katsoi, että Lindroos oli jollain tavalla mukana teon valmistelussa. Tekijät saivat Katajan avaamaan ovensa kun sanoivat, että Katajalle oli tulossa postipaketti Perussuomalaisten toimistolta. Tästä paketista löytyi Lindroosin sormenjäljet. Lindroos taas ei osannut selittää, että miksi hänen sormenjälkensä löytyivät tästä paketista, joka jäi Katajan asuntoon tekijöiden poistuttua paikalta.

Lindroosin asunnolta löydettiin myös samanlaista teippiä kuin mitä oli paketissa. Teippien katsottiin olevan samasta rullasta. Niin ikään tekijöiden käyttämä auto, jolla poistuttiin Katajan asunnolta, oli samanlainen kuin Lindroosin auto, tosin sitä ei voitu näyttää toteen, että kyse oli juuri Lindroosin autosta.

Käräjäoikeus vapautti Lindroosin syytteistä, mutta hovioikeus siis käänsi asian toisin päin. Syyttäjä vaati syytettä murhan yrityksestä ja kotirauhan rikkomisesta, mutta hovioikeus päätyi avunantoon.

 

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommenttia
Inline Feedbacks
View all comments