Helsingin suuren huumejutun tutkinta etenee

Länsi-Uudenmaan poliisi kertoi lokakuussa 2022 ottaneensa Helsingissä kiinni 15 henkilöä, joita epäillään lukuisista huumausainerikoksista. Kaiken kaikkiaan rikoskokonaisuudessa on 27 epäiltyä.

Rikosnimikkeinä esitutkinnassa ovat törkeä huumausainerikos, huumausainerikos, rahanpesu ja maahantulokiellon rikkominen. Poliisi on esitutkinnan aikana takavarikoinut yhteensä noin 200 000 euroa huumausainekaupalla saavutettua rahaa. Osa rikosasioista on jo käsitelty pikahaastemenettelyllä, ja epäillyt on poistettu maasta.

− Takavarikoituna on edelleen yli 187 000 euroa käteistä rahaa, jonka epäillään olevan rikoksen tuottamaa hyötyä. Pieni osa takavarikoiduista varoista on palautettu, kertoo tutkintaa johtava rikoskomisario Lauri Hakkala.

Rahanpesun osalta poliisi on selvittänyt, että osa rikoksesta epäillyistä on toiminut niin sanottuina rahakuriireina, jotka ovat pyrkineet viemään huumausainerikoksista saatua käteistä rahaa Gambiaan. Näitä rahan kuriireiksi epäiltyjä henkilöitä on tavoitettu lentoasemalla tehdyissä tarkastuksissa. Maahantulokiellon rikkomisesta poliisi puolestaan epäilee neljää henkilöä, ja lisäksi useamman epäillyn maassaolon edellytykset ovat olleet puutteelliset.

Tutkinnassa on tehty tiivistä yhteistyötä Helsingin poliisilaitoksen kanssa. Tutkinta on loppuvaiheessa, ja sen on tarkoitus siirtyä syyttäjälle helmikuun lopussa. Tutkinnan loppuvaiheessa asiasta on kirjattu kymmenen epäiltyä törkeää huumausainerikosta, seitsemän perusmuotoista huumausainerikosta, kolme törkeää rahanpesua sekä yksi väärän henkilötiedon antaminen.

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommenttia
Inline Feedbacks
View all comments