Onko Turkin uusissa vaatimuksissa Ruotsia kohtaan takana Ruotsin islamilainen puolue?

Turkin presidentti Recep Tayyip Erdogan on ilmoittanut, että Turkki ei aio hyväksyä Ruotsin Nato–jäsenyyttä niin kauan kuin Ruotsi hyväksyy julkiset koraanin polttamiset. Mistä oikeastaan on kyse?

– Niin kauan kuin sallitte pyhän kirjani, koraanin, polttamisen ja repimisen, niin niin kauan emme tule sanomaan ”kyllä” teidän (Ruotsin) Nato-jäsenyydelle, kertoo Erdogaan turkkilaisten medioiden mukaan.

Ruotsin ulkoministeri Tobias Billström taas on sanonut, että Ruotsi ei tule tekemään kompromisseja sananvapauden ja oikeusturvallisuuden takia.

– Uskonto ei kuulu sopimukseen. Täytämme ne vaatimukset, mitä kolmenvälisissä sopimuksissa on sovittu, mutta emme tingi sananvapaudesta. Teemme kaiken perustuslakimme, lainsäädäntömme ja oikeusperiaatteiden asettamissa puitteissa, Billström sanoi.

Miksi koraanin polttaminen nousi nyt yhtäkkiä keskiöön Nato-jäsenyydessä?

Ruotsin islamilaisen puolueen Nyansin puheenjohtaja Mikail Yüksel on nyt tässä showssa pääosassa.

Yüksel on nelikymppinen turkkilainen mies, joka on syntynyt, kasvanut ja varttunut Turkissa, kunnes parikymppisenä vuonna 2001 muutti Ruotsiin naimisiin turkkilais-ruotsalaisen naisen kanssa. Yükselin urakehitys uusruotsalaisesta pizzakokista lähti nousuun kun hän pääsi keskustapuolueen vipuvarren avulla julkisuuteen. Sen jälkeen hän perusti oman islamilaisen puolueen vuonna 2019, joka sai jo viime vaaleissa suurta kannatusta.

Yüksel esiintyy hyvin jyrkkänä islamilaisena ukkona; ruotsalaiset ovat umpirasisteja eikä Ruotsissa ole mitään hyvää. On vain rasismia, värillisten sortoa, itkua ja hammasten kiristystä. Islamfobia se vaan jyllää ruotsissa ja itkupotkuraivareita äijä on saanut varsinkin Rasmus Paludanin koraaninpolttomanifestien takia.

Yükselillä on iso osuus viimeisen vuoden aikana muslimipiireissä voimakkaasti kasvaneeseen vihaan Ruotsin sosiaalitoimea vastaan. Kyse on siitä harhaisesta kuvitelmasta, että Ruotsin sosiaaliviranomaiset kidnappaavat muslimilapsia ja myyvät lapset edelleen ruotsalaisille perheille esimerkiksi seksiorjiksi.

Islamilaiseen maailmaan levitetään systemaattisesti kuvaa tunnettujen imaamien avulla, että Ruotsi on islamvihamielinen maa, jossa muslimeilla ei ole mitään oikeuksia. Ja Yüksel on juuri yksi avaintekijä tässä propagandassa.

Niin ikään Yüksel on vaatinut, että koraanin pilkkaaminen pitää saattaa rangaistavaksi ja yleisesti vaatinut muslimeille enemmän oikeuksia ja ruotsalaisille velvollisuuksia muslimeja kohtaan.

 

Nyt tuli pikkuhiljaa esille, että näissä uusissa Turkin vaatimuksissa, joissa vaaditaan koraanin polttaminen Ruotsissa rikoslain piiriin, on tosiasiassa kyse Yükselin vihapropagandasta Ruotsia vastaan. Lisäksi hän saa apuja kotimaastaan Turkista ja itse Erdoganilta.

Yüksel itse on kertonut, että on käynyt Turkissa puhumassa koraani-asiasta Erdoganin kanssa eikä varmaan ole kahta sanaa, että mitä hän on Turkissa puhunut. Mies sanoo ihan avoimesti mm. Twitterissä, että hän tapaa Erdoganin, jonka kanssa tullaan keskustelemaan ”mitä Ruotsissa tapahtuu”.

Eli tämä Turkin uusi vaatimus, jolla ylipäätään ei ole mitään tekemistä Naton kanssa, on liike, jolla Mikail Yüksel yrittää lisätä muslimien valtaa Ruotsissa. Yüksel taas on sen verran vaikutusvaltainen mies, että saa tähän tempaukseen apuja itse Turkin pääsulttaanilta Erdoganilta.

Toisaalta mistä sen tietää, että vaikka koko kuvion pääpuuhapetteri olisi itse Erdogan ja Yüksel toimeenpaneva organisaattori.

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommenttia
Inline Feedbacks
View all comments