Helsingin metro säästää sähköä sulkemalla liukuportaita

Helsingin Kaupunkiliikenne oy, joka pyörittää mm. Helsingin metroasemien infraa, on päättänyt säästää – sulkemalla metroasemien liukuportaita.

Kaupunkiliikenne on keksinyt omasta mielestään nerokkaan ajatuksen vastuullisuuspuuskassaan, laitetaan metroasemien liukuportaita pois käytöstä. Eikä siinä vielä kaikki, sähköä säästetään myös siten, että kun liukuportaat ovat pysähdyksissä, niin paikallaan olevia liukuportaita pitkin ei voi kävellä vaan kaikki matkustajat kulkevat yhtä liukuporrasta pitkin, jonka suuntaa vaihdellaan miten sattuu.

Eikö asiaa voisi jalostaa vielä pidemmälle. Suljetaan kaikki liukuportaat ja hissit, jotka menevät maan alle ja tulevat sieltä. Sen jälkeen kun metrolaiturille ei pääse, niin metrohan voisi ajaa ees taas pysähtymättä päätepysäkkien väliä. Näin sähköä säästyisi kun junaa ei tarvitse kiihdyttää joka asemalta, joka kuluttaa paljon sähköä.

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommenttia
Inline Feedbacks
View all comments