Päihtyneiltä on huijattu rahaa Oulussa

Oulussa usealta henkilöltä on varastettu rahaa, kun he ovat nauttineet tuntemattomien ihmisten tarjoamia juomia.

Poliisi on viime päivinä saanut ilmoituksia tapauksista, joissa päihtyneeltä henkilöltä on varastettu rahaa. Tapauksissa toistuu sama kaava, jossa tuntemattomat tarjoavat Oulussa kaupungilla kulkevalle päihtyneelle autokyytiä ja sen jälkeen alkoholijuomaa. Myöhemmin kyytiin noussut henkilö huomaa, että hänen pankkitililtään on hävinnyt huomattava määrä rahaa. Pankki- ja luottokortilla on myös saatettu tehdä kalliita ostoksia.

Poliisi muistuttaa, että tuntemattomien ihmisten tarjouksiin kannattaa suhtautua varauksella, koskivatpa ne sitten nautintoaineita, kyytejä, majoittumista tai muita palveluksia. Kaupungille on järkevämpää lähteä juhlimaan tutun kanssa kuin aivan yksin.

Poliisi kehottaa jokaista miettimään, kuinka paljon omalla käyttötilillä on tarpeen pitää rahaa. Käyttötililtä rikollistenkin on helppo siirtää tai nostaa varoja. Harkitse myös, voisitko laskea maksukorttisi maksu- ja nostorajoja.

Jos sinua kohtaan kuitenkin tehdään rikos, ilmoita asiasta poliisille. Poliisi toivoo, ettei esimerkiksi häpeän tunne estäisi ihmisiä tekemästä rikosilmoitusta.

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommenttia
Inline Feedbacks
View all comments