Rintamalinja pysynyt viikkoja samoissa paikoissa

Rintamalinjakartoissa ei ole tapahtunut viime viikkoina mitään isoja muutoksia. Jollakin tavalla sota on nyt asemasotavaiheessa, vaikkakin taistelut ovat rajuja.

Ylimpänä kartta, jossa kuvataan raketti- ja tykistöiskujen sijaintia sekä Venäjän että Ukrainan puolelta. Suurimmat taistelut käydään edelleen Bakhmutin sektorilla. Myös Donetskin ja Kamiansken sektorit ovat kovien taistelujen aluetta.

Tilannekarttaa päivittää ranskalainen Poulet Volant ja jokainen isku paikannetaan karttaan, josta voidaan sitten päätellä kuva suuremmassa mittakaavassa.

Ko. karttapäivittäjän kartat ovat olleet koko sodan ajan äärimmäisen tarkkoja. Kun vertaa näitä karttoja venäläisten väitteisiin, niin huomaa, että venäläiset liioittelevat omien joukkojensa isku- ja etenemiskykyä melko reippaasti. Esimerkiksi venäläisten väitteet Bakhmutin valtaamisesta ovat täysin tuulesta temmattuja. Ukraina pitää rauniokaupunkia hallussaan, mutta rintamalinja voi liikkua kaupungin laidalla kymmenistä metreistä muutamaan sataan metriin suuntaan ja toiseen, mutta mitään kaupungin valtausta Venäjä ei ole tehnyt. Alla tilanne Bakhmutin kaupungissa.

Venäjä jatkaa siviilien pommittamista

Venäläisille joukoille on tavaksi jo muodostunut siviilien pommittaminen. Tässä ammutaan termiittisiä pommeja siviilien niskaan Donbassissa. Nämä termiittipommit ja fosforipommien käyttö ovat jo niin yleistä, että siitä on tullut arkipäivää. Venäjä tullaan tulevaisuudessa muistamaan juuri siviilien teurastamisesta.

Muutama päivä sitten ammuttiin Kramatorskiin ohjuksia. Kohteina oli siviilien asuinalueen kerrostalot.

Päivän putinismi

Putinisteilla on alkanut viime viikkojen aikana uusi virsi. He kertovat olevansa ovat ikään kuin muka rauhan asialla ja sanovat, että sota loppuu kun länsi lopettaa Ukrainan tukemisen ja aseistamisen.

 

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommenttia
Inline Feedbacks
View all comments