Ruotsin ja Turkin “nato-konfliktin” takana Ruotsin islamilainen puolue

Ruotsin ja Turkin “nato-konfliktiin” kannattaa nyt viimeistään ottaa vähän uusia näkökulmia kuin vain se perusviritys, jota valtamedia toistaa, että kyse on jostain koraanin polttamisesta.

Moni ei ymmärrä, että Ruotsin ja Turkin välisessä uudessa Nato-kiistassa ei ole kysymys Rasmus Paludanista ja koraanin polttamisesta, vaan Ruotsin islamilaisen puolueen Nyansin ja sen puheenjohtajan Mikail Yükselin aktiosta Ruotsia vastaan.

Ilman Mikail Yükseliä Turkki ja sen presidentti Erdogan ei tietäisi ollenkaan mistään koraanin polttelusta.

Yüksel on turkkilainen mies, joka on asunut parikymmentä vuotta Ruotsissa. Koko sen ajan hänellä on ollut läheiset yhteydet Erdoganin suuntaan. Ovathan he tavanneet muutamaan otteeseen ja keskustelleet “Ruotsin tilanteesta”.

Yüksel levittää Turkkiin systemaattisesti sellaista kuvaa Ruotsista, että Ruotsi on erittäin islamvihamielinen maa, jossa muslimeja sorretaan ja islamin uskonnon pilkkaaminen on juurtunut syvälle ihan hallinnollisiin elimiin.

Erittäin mielenkiintoista on se, että vaikka Rasmus Paludan on poltellut jo vuoden koraaneja, ja varsinkin viime kesänä koraaneja poltettiin lähes joka päivä ympäri Ruotsia, niin asia ei saanut Turkissa huomiota. Mutta nyt yhtäkkiä, kun Turkki ja Ruotsi käyvät neuvotteluja isoista asioista, niin yksittäinen koraanin poltto nousi siinä keskiöön.

Erdogan tarttui siihen, mitä hänelle tuotiin käteen. Ruotsi ja Turkki olivat jo päässeet jonkinlaiseen sopimukseen siitä, että Turkki hyväksyy Ruotsin Nato-jäsenyyden. Erdoganilla ei periaatteessa ollut enää muuta vaihtoehtoa kuin pitää sopimus, kunnes saatiin uusi “ongelma”, koraanin polttaminen ja Ruotsin islamvihamielisyys.

 

Erdogan sai uuden kiristysaseen, jonka sille tarjoili Ruotsissa asuva turkkilainen, islamilaisen puolueen Ruotsiin perustanut Mikail Yüksel. On vaikea sanoa, että millainen kuvio Yükselillä ja Erdoganilla on tässä takana. Joidenkin arvioiden mukaan Turkki yrittää Yükselin avulla saada Ruotsiin lisää valta-asemaa Turkille, joka työ alkoi jo ennen kuin Nato-hakemuksesta tiedettiin mitään.

Joidenkin arvioiden mukaan Yüksel taas on vain hyödyllinen idiootti, joka muslimien tapaan vihaa länsimaalaisia ja tässä tapauksessa Ruotsia niin paljon, että ajaa puhtaasti vain islamin valta-asemaa Ruotsiin. Onhan puolueen nimi jo islamilainen puolue. Erdogan taas antaa Yükselille jotakin sellaista, joka on miehen raivokkaan ruotsalaisvihamielisyyden eteenpäin vievä voima.

 

Joka tapauksessa kannattaa nyt ottaa tähän Ruotsin Nato-asiaan vähän uusia näkökulmia kuin vain se perusviritys, jota valtamedia toistaa. Koko nato-konfliktissa ei ole kyse Paludanista vaan tästä islamilaisesta puolueesta.

Yüksel on kertonut avoimesti, että hänellä ja Erdoganilla on tapaaminen tulevalla viikolla. Keskusteluja tullaan käymään “Ruotsin tilanteesta”. Yüksel kertoo aikovansa ehdottaa Erdoganille, että Turkki tulee vaatimaan Ruotsista entistä määrätietoisempia toimia islamvihamielisyyden kitkemiseksi Ruotsista, jotta Turkki voi näyttää vihreää valoa Ruotsin Nato-jäsenyydelle.

 

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommenttia
Inline Feedbacks
View all comments