Gangsterit kiristävät nyt tavallisia ihmisiä käsikranaatti-iskun pelolla

Pikku hampuusit ovat keksineet isojen gangsterien siivellä kiristystavan, tavallisille ihmisille lähetellään kirjeitä tai uhkauspuhelinsoittoja, että jossa vaaditaan suojelurahaa.

Kymmenet tavalliset ihmiset, joilla ei ole mitään tekemistä rikollisuuden kanssa, ovat saaneet kirjeitä ja puhelinsoittoja, joissa henkilöiltä on vaadittu useiden kymmenien tuhansien kruunujen summia, joilla taataan, että henkilön kotiin ei heitetä käsikranaatteja.

Esimerkiksi Tukholmassa on joitakin kymmeniä perheitä, jotka ovat saaneet tällaisen kirjeen. Kirjeet on lähetetty postitse, niissä on postimerkit ja postin leimat, joten kirjeitä ei ole lähetetty ihan summassa. Tai ainakin jonkinlainen taustatyö asian eteen on tehty.

Kirjeiden sisältö on kaikissa samankaltainen, niissä vaaditaan maksamaan 20 000 – 40 000 kruunua bitcoin-tilille. Kun maksu on tapahtunut, niin perheen ei tarvitse pelätä, että taloon heitetään käsikranaatti.

Poliisi ei ole kertonut mitään tarkkoja määriä, mutta kertoo, että “valtavan moni” on saanut tällaisen kiristyskirjeen ympäri Ruotsia. Poliisin mukaan kiristyskirjeitä on lähetetty ihan tavallisille ihmisille, joilla ei ole mitään tekemistä alamaailman ja rikosten kanssa.

Poliisin mukaan kyseessä on luultavasti eräänlaisia ammattirikollisia, jotka käyttävät Tukholman pommiaaltoa hyväkseen kiristysviritelmissään.

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommenttia
Inline Feedbacks
View all comments