Puhjolle elinkautinen entisen naisystävänsä murhasta

Espoon käräjäoikeus tuomitsi Harri Puhjon elinkautiseen vankeuteen entisen naisystävänsä viime vuoden helmikuussa tehdystä murhasta.

59-vuotias Puhjoa ja 30-vuotias nainen olivat seurustelleet muutaman vuoden, mutta suhde päättyi eroon Puhjon väkivaltaisuuden ja tolkuttoman mustasukkaisuuden takia. Eron jälkeen Puhjo jatkoi naisen vainoamista ja stalkkaamista. Vaikka oikeus määräsi Puhjolle lähestymiskiellon, niin mies ei noudattanut sitä.

Lopulta viime vuoden helmikuun 21. päivä Puhjo yhytti naisen tämän kotitalonsa rappukäytävästä ja puukotti naista kuolettavasti. Puukon iskuja oli yli 30.

Teko tapahtui maanantaiaamuna ja Puhjon oli tarkoitus ilmoittautua Helsingin vankilaan vielä samana päivänä lusimaan parin vuoden vankeutta raiskauksesta ja pakottamisesta seksuaaliseen tekoon. On siis melko kummallista, että Puhjo ylipäätään oli vapaalla jalalla. Alla siis parin vuoden ehdoton tuomio ja lähestymiskiellon rikkominen.

Mielentilatutkimuksen mukaan Puhjo oli syyntakeinen ja niinpä oikeus lätkäisikin elinkautisen murhasta, sekä pienemmistä rikoksista kuten lähestymiskiellon rikkomisesta.

Puhjo on kokenut naisten hakkaaja ja siinä välissä raiskannutkin naisia. Tuohon ikään mennessä Puhjolla on ollut useita naissuhteita ja jokainen niistä on päättynyt Puhjon väkivaltaiseen käytökseen ja yliampuvaan mustasukkaisuuteen.

Sekin kannattaa huomata, että Puhjo on jonkin sortin voimamies, joten naisen asema väkivaltatilanteessa suhteessa Puhjoon on aina lähes puolustuskyvytön.

Tämän tapaiset miehet tapaavat istua Sörkan vankilassa, jonne Puhjokin toimitetaan, ”pohjoissiiven kolmosella”, eli ”liskolla”.

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommenttia
Inline Feedbacks
View all comments