Uusruotsalaisten työttömyyden perussyy: kantaruotsalaisten rasismi

Taalainmaan Lääninhallituksen integraatio- ja oikeusvastaavan mielestä on rasismia, kun ulkomaalaistaustaiset henkilöt eivät saa työtä Taalainmaalla.

Taalainmaan monikulttuurissa kaupungeissa Borlängessa ja Falunissa ulkomaalaisten työttömyys on maan korkeinta. Kun jos vertaa kantaruotsalaisiin, niin Taalainmaalla kantaruotsalaisten työttömyys on Ruotsin matalinta. Asiasta kertoo mm. Sverigesradio.

Nyt asia on otettu aikuisten oikeasti vakavasti ja ollaan tultu siihen tulokseen, että uusruotsalaisten työttömyyden syynä ei kertakaikkiaan voi olla mitään muuta kuin: rasismi. Ihon väri ja uskonto, siinäpä sitä kerrakseen syytä rasismille ja sitä myöten uusruotsalaisten korkealle työttömyydelle.

Tämä rasismi on siinä mielessä saatanallista, että sitä ei aina välttämättä edes huomaa. Toisin sanoen rasismia on todella valtavasti, mutta sitä ei huomaa.

Lääninhallituksen integraatioasiamies on rykäissyt nyt pystyyn kuntien virkamiehille ja julkisten alojen työpaikoille koulutusohjelman, jossa tunnistetaan tällaiset näkymättömät rasismin oireet.

– Henkilö voi monesti tietämättään olla rasisti, sanoo integraatioasiamies SR:n uutisille.

Niin ikään uusruotsalaisten työttömyys johtuu siitä, että työnantajilla on usein tietämättään kauhistuttavia ennakkoluuloja uskonnoista, ihon väreistä ja sen sellaisista. Tämä on sitä ns. struktuaalista rasismia. Eli olet rasisti, mutta et itse ymmärrä sitä.

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommenttia
Inline Feedbacks
View all comments