VKK:n taru taisi tulla taputeltua loppuun

Ano Turtiaisen johtama Valta Kuuluu Kansalle–puolue alkaa olemaan hajoamistilassa. Perustajajäseniä on erotettu tai lähtenyt lätkimään ja eilen pidetyn puoluekokouksen sanotaan olleen laiton.

VKK:n riveistä on kuulunut jo pitkän aikaa nurinaa, että puoluejohto ei tee mitään tulevien vaalien eteen. Jotkut ovat sanoneet jopa niin ilkeästi, että Turtiasella nousi jeesus päähän ja hän ei halua enää jatkaa koko puoluetoimintaa vaan vain hakata raamatulla vääräuskoisia päähän.

Puolueen perustajajäseniin kuuluva ja varapuheenjohtajana toiminut Ilkka Tiainen ilmoitti tänään, että on eronnut puolueesta. Juuri Tiaisen mukaan eilen pidetty ylimääräinen puoluekokous oli laiton. Tiainen kehottaa edelleen VKK:n kansanedustajaehdokkaita eroamaan VKK:n toiminnasta ja liittymään Ossi Tiihosen (Vapauden Liitto) johtamaan pienpuolueiden vaaliliittoon, johon kuuluu Vapauden Liiton lisäksi ainakin Suomen Kansa Ensin SKE ja Kristallipuolue.

Tiaisen mukaan toinen varapuheenjohtaja Jarno Vähäkainu on erotettu puolueesta ja sihteerinä toiminut Suvi Ahonen on eronnut. Aiemmin puolueen keulahahmona toiminut James Hirvisaari lähti puolueesta.

VKK taas tiedotti tänään omassa tiedotteessaan, että vanha puoluehallitus ajautui kriisiin vallankaappausyrityksen vuoksi, jonka tarkoituksena kerrotaan olleen yritys liittää VKK juuri Ossi Tiihosen Vapauden Liittoon. Tämän takia pidettiin ylimääräinen puoluekokous, jossa Ano Turtiainen valittiin edelleen puheenjohtajaksi varapuheenjohtajaksi Nico Giansanti.

Tiedotteessa sanotaan edelleen, että Ilkka Tiainen ja Jarno Vähäkainu ovat eronneet puolueen jäsenyydestä.

Luultavasti seuraavaksi alkaa käräjöinti, jossa arvotaan kuka on oikeassa, vähän samaan tapaan kuin tapahtui SKE–puolueen kanssa. Sekä SKE että varsinkin VKK saatiin melkoisen tohinan kanssa pystyyn. Kannatus oli aluksi suurta ja monilla kovia odotuksia, mutta ei kerennyt kunnolla kännistä selvitä kun aloitettiin riiteleminen ja käräjöinti.

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommenttia
Inline Feedbacks
View all comments