Kovan luokan gangsteri ”pakkovapautettiin” vankilasta

Kovan luokan nuorukaisgangsteri ns. pakkovapautettiin vankilasta sairaalareissun yhteydessä. Vartijoiden tehtäväksi jäi katsella pakoauton perävaloja.

Parikymppinen Malmön alamaailman gangsteri Milad Jafi oli lusimassa 10 vuoden vankeustuomiota murhan yrityksestä Norrköpingin poliisivankilassa. Poliisivankilassa sen takia, että Ruotsin vankilat ovat tupaten täynnä ja monet pitkäaikaisvangit joutuvat odottelemaan poliisivankiloissa vapautuvia paikkoja sijoitusvankilaansa.

Jafille tuli jotakin asiaa kaupungin sairaalaan ja sinne matkattiinkin keskiviikkoaamuna useamman vartijan saattelemana. Kun vankeja kuljettanut vanginkuljetusauto pakettiauto saapui sairaalan pihalle, ja takaovi avattiin Jafille, niin samaan aikaan paikalle kurvasi kaksi naamioitunutta pistoolein varustautunutta ”vapauttajaa”.

Vanki saatiin ilman sen kummempaa konfliktia pakoautoon ja vapauttajat ja vanki poistuivat nopeasti paikalta.

 

Jafin vapauttamisesta on odotettavissa ruumiita. Mies kuuluu kovan luokan Satudarah–jengiin, joka ei ole mikään kilttien koulupoikien postimerkkien keräilykerho. Alkaa varmasti ”suuri puhdistus”, jossa vasikoita ja kuviteltuja vasikoita kaatuu kuin heinää.

Lisäksi karussa eläminen vaatii paljon rahaa. Nyrkkisääntö voisi olla, että niin kauan kun pystyy käyttämään muutama sata euroa päivässä, niin pystyy piileksimään. Mutta kun raha loppuu, niin persaukisella ei ole mitään mahdollisuuksia jatkaa elämää karussa.

Ruotsin kovan luokan vankilat ovat kaikki sellaisia, että sieltä on melko mahdoton paeta perinteisin keinoin. Nyt tässä tapauksessa vanki oli poliisivankilassa, jotka yleensä ovat sellaisia bunkkereita, että pako on vielä mahdottomampaa.

Tällainen hyvin järjestetty vapauttaminen vaatii todella hyvät suhteet ja ”broshat” (”veljet”). Jotenkinhan se suunnitelma pitää ensin keskenään suunnitella, vapauttajien pitää tietää päivä ja kellonaika milloin vanki lähtee kuljetukseen ja pitää tietää mihin sairaalaan vankia ollaan viemässä.

Pako kuulostaa siltä, että vartijaporukassa voisi ihan hyvin olla joku, joka on antanut reaaliaikaisia tietoja vapauttajille.

 

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommenttia
Inline Feedbacks
View all comments