Mieliä pahoittui kasari-bileissä

Lahtelaisessa yökerhossa oli viime lauantaina kasari-bileet, mutta ilta ei mennyt kaikilta ihan putkeen ja mieliä pahoittui 80-luvun musiikin takia.

Kyse on siitä, että dj sattui soittamaan illan aikana Kake Singersin discokappaleen ”Me halutaan olla neekereitä”. Biisihän ei tarkasti ottaen ole 80-lukua, sillä se on julkaistu 70-luvulla. Joka tapauksessa Singersin ikivanha discokappale pahoitti mieliä ja yökerhon jotkut asiakkaat kävivät sanomassa dj:lle, että nyt mentiin riman ali pahasti.

Iltalehden mukaan dj yritti perustella asiaa sillä, että kyseessä on kasari-bileet. Mutta kun paska on housuissa, niin ainoa mitä voi tehdä on yrittää pyyhkiä enimmät pois ja sen jälkeen näytellä, että paskaa ei ole tullut housuihin. Dj:kin yritti selittää biisivalintaa vahingolla.

Asia siirtyi sosiaaliseen mediaan Jodeliin. Kun mainitaan sana Jodel, niin kannattaa huomata, että luultavasti mielensäpahoittajat olivat tällä kertaa parikymppisiä nuorukaisia, eikä keski-ikäisiä kaikesta mielensäpahoittajia. Nimittäin mummot eivät käytä Jodelia.

Ei viitsi edes katsoa Jodelin keskusteluketjuja, sillä niistä saa kokovartalosyövän. Mutta kinastelu on varmasti ollut ylitsevuotavaa kun toiset pahoittavat mielen, toiset taas näkevät biisin vanhana parasta ennen päiväyksen ylittäneenä discokappaleen.

Miten neekeri-sanaan pitäisi suhtautua, varsinkin kun sana esiintyy takavuosien elokuvissa ja musiikissa melko yleisesti? Itse en osaa sanoa vastausta, sillä tällaisella persaukisella sippiukolla on muutakin mietittävää kuin se, että kuka valkoihoinen pahoittaa mielensä neekeri-sanan käytön takia.

Subscribe
Notify of
guest
1 Kommentti
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments

[…] Suomalaisista voi oikeastaan puhua jonkinlaisena arpakansana. Tästä kertoo se, että ensimmäinen raaputusarpa saapui maahamme peräti yli 40 vuotta sitten: se tuli myyntiin tammikuussa vuonna 1981. Sivumennen voitaneen sanoa, että 1980-luku on kokonaisuudessakin muistelemisen arvoista: järjestetäänhän kyseisen vuosikymmenen teemabileitäkin. […]