Ruotsin muslimit pitävät Suomen viharikoslainsäädäntöä esikuvana

Ruotsin muslimien äänensävyt ovat koventuneet melko merkittävästi viime aikoina. Monet islamilaiset tahot kertovat, että Ruotsi on avoimen islamvihamielinen maa, jota johtaa islamifoobikot.

Eräs tällainen taho on muslimien jonkinlainen kattojärjestö Islam.nu, jossa todistetaan, että muslimit kokevat jatkuvaa uhkaa, häirintää, alentuvia katseita, viharikoksia ja sosiaalisessa mediassa tapahtuvaa häirintää.

– Islamfobiaa ilmaistaan esimerkiksi uhkailuilla, väkivallalla, alentavilla katseilla, viharikoksilla, haukkumasanoilla ja median verbaalisilla hyökkäyksillä. Muslimeilla on huonommat edellytykset saada työtä ja heitä kiusataan kouluissa. Musliminaiset, jotka pukeutuvat huiviin, saavat merkittäviä katseita ja suoria uhkauksia ja haukkuja julkisissa tiloissa. Muslimijärjestöt niin ikään saavat uhkauksia ja vihapuhetta, järjestön sivuilla kirjoitetaan.

Järjestön mukaan muslimien kokema viha ei ole mikään uusi trendi vaan se on ollut Euroopassa ja Ruotsissa jo satoja vuosia.

Niin ikään kerrotaan, että medioilla on suuri vaikutus vihamielisen kuvan muodostamisessa.

– Monet ihmiset saavat kuvansa muslimeista medioista; mediat kuvaavat mikä on toivottavaa ja mikä ei-toivottavaa, mikä on normaalia ja mikä ei-normaalia. Mediatutkijat ovat tuoneet esille sen, että mediat luovat muslimeista kuvaa negatiivisten ja stereotypisten asioiden avulla.

Tässä mainitaan, että iltapäivälehdet ja yleisesti tv:n populaarikulttuuri luo muslimeista kuvaa fanaattisina ja väkivaltaisina toimijoina. Tämän on järjestön mielestä vastatekijä ja sen väitetään ruotsalaisten mielestä olevan ruotsalaisen yhteiskunnan arvo, demokratiaa, suvaitsevaisuutta ja tasa-arvoa. Järjestön mukaan yhteiskunta jaetaan meihin ja heihin.

 

Islamifobista vihamanifestiä voidaan verrata Natsi-Saksan kirjarovioihin

Sivuilla kirjoitetaan:

– Palatkaamme kevään 2022 tapahtumiin. Muslimien pyhän kuukauden Ramadanin aikana miljoonat muslimit viettävät paastoa. Kuukauden aikana, jota kuvaa hyvät teot, köyhien auttaminen, solidaarisuus, syvä sukujen ja ystävyyden side ja pitäytyminen kaikesta vahingoittavasta ja pahasta.

– Tämän pyhän kuukauden aikana Ruotsin viranomaiset antoivat luvan fanaattiselle rasistille luvan polttaa muslimien pyhän kirjan koraanin niillä alueilla, joilla asuu paljon muslimeja. Nämä alueet ovat muutenkin kokeneet traumaattisia asioita, joiden käsittely on kesken.

– Koko maailman muslimit saivat shokin. Miten joku voi antaa luvan tällaiseen, keskellä pyhää kuukautta? Jopa Kiina ja  Venäjä, jotka suoraan eivät ole tunnettuja muslimin halaajina, reagoivat tällaiseen.

Seuraavana kysellään, että kun Ruotsi väittää, että maa on joutunut islamilaisten henkilöiden mustamaalauskohteeksi, niin he ovat kuitenkin antaneet luvan polttaa pyhiä kirjoituksia muslimien suuren ramadanin aikana, poliisin suojeluksessa ja veronmaksajien kustannuksella.

Tätä voisi verrata ihan Natsi-Saksan kirjarovioihin.

– Siellä aloitettiin kirjojen polttamisella ja se loppui ihmisten polttamisiin. Tiedämme mitä voi tapahtua ja siksi olemme pakotettuja korottamaan ääntämme. On todella naivia kuvitella, että koraanin poltto ei herättäisi reaktioita, järjestön sivuilla kerrotaan.

 

Suomi esikuvana

Järjestö on ottanut Suomen esikuvaksi mitä tulee koraanin polttamiseen. Mainitaan, että koraanin polttaminen on lainvastaista ja se voidaan tulkita Suomessa kiihottamiseksi kansanryhmää vastaan ja uskonrauhan rikkomiseen.

– Hupsista, voidaan kuitenkin pitää yllä demokratiaa ja sananvapautta, ja samaan aikaan suojata sorrettuja ihmisryhmiä, kuten Suomessa, järjestö kirjoittaa.

– Sananvapaus ei ole Ruotsissakaan ehdollinen. Mutta Ruotsi haluaa olla pikkuisen hienompi, vähän parempi. Meidän (Ruotsin) sananvapaus, niin kuin sitä kutsutaan, on muka vahvempi kuin Ranskassa, Tanskassa ja muissa maissa, jotka ovat kieltäneet vastaavat teot. Ruotsin sananvapaus on jollakin tavalla episentrumi (=jollakin tavalla keskiössä).

– Kaiken kaikkiaan järjestön mukaan Ruotsin muslimit ovat joutuneet systemaattisen loanheiton ja iskujen kohteeksi viime vuosien aikana ja tästä ongelmasta pitää kertoa islamilaisiin maihin, järjestö kertoo.

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommenttia
Inline Feedbacks
View all comments