Uusruotsalainen huijarilääkäri menetti lääkärin oikeutensa Ruotsissa, siirtyi Suomeen tohtoroimaan

Muuan uusruotsalainen lääkäri menetti lääkärioikeutensa huijauksen takia, mutta keksi kikkakakkosen: muutetaan nimi ja lähdetään Ahvenanmaalle tohtorihommiin. Homma sitä paitsi melkein onnistui.

Kun koronapandemia oli kiivaimmillaan, niin muuan Ruotsissa Göteborgissa lääkärinä toiminut Farshid Sistani alkoi myydä väärennettyjä koronatodistuksia. Huijaukselle oli olemassa hyvä pohja, sillä miehellä oli kaupparekisterissä oma yritys ja hänellä oli lääkärinoikeudet. Lisäksi miehellä oli pieni yksityinen vastaanotto.

Näin toimittiin. Vuoden 2020 aikana todistuksia meni kuumille kiville. Hinta oli kova, useampia tuhansia kruunuja, mutta tuohon aikaan koronatodistuksia tarvittiin vähän sinne tänne. Sistani kertoi asiakkailleen, että nenätikku lähetetään Ruotsin suurimpaan yksityiseen laboratorioon analysoitavaksi, mutta tosiasiassa yhtään ainoaa testiä ei testattu laboratoriossa.

Homma kuitenkin kosahti ja tohtori jäi kiinni bluffista. Vuonna 2021 Sistani tuomittiin Göteborgin käräjäoikeudessa vuoden ehdolliseen vankeustuomioon törkeistä petoksista, väärästä valasta ja asiakirjan väärennöksistä. Kun tuomio tuli lainvoimaiseksi, niin Sistani pyysi, että hänen lääkärilupansa perutaan, joka peruttiinkin. Olisi kyllä peruttu ilman pyyntöäkin.

Lisäksi miehellä on ollut törkeitä veropetoksia samaan aikaan vireillä.

Vuoden 2022 marraskuussa Farshid Sistani muutti etunimensä Danieliksi ja joulukuussa edelleen Josephiksi. Mies muutti Ahvenanmaalle ja tapahtui ihme: Sistanille myönnettiin lääkärin lupa Suomeen. Eikä siinä vielä kaikki, Sistani näyttää edelleen olevan merkitty Valviran Julkiterhikkiin lääkärinä. (Alla kuvakaappaus Valviran sivulta)

Sistani pääsi Ahvenanmaalla töihin ja työskentelee Ahvenanmaan terveydenhuollon palveluksessa. Luultavasti Suomessa ei tiedetty miehen taustoista mitään kun hänet palkattiin Ahvenanmaan terveydenhuollon ÅHS:n listoille. Ahvenanmaalla asiasta nousi kohu vasta nyt, kun eräs Sistanin potilas, joka on seurannut Ruotsin uutisia, alkoi epäillä, että kyseessä oli sama henkilö, joka oli tuomittu Ruotsissa koronahuijauksista.

Ahvenanmaan terveydenhuollosta ei haluttu ottaa kantaa kovin tarkasti taphtumiin Pt-median kyselyn pohjalta, mutta kerrottiin, että Joseph Sistani on edelleen palkkalistalla, mutta tilannetta tutkitaan ja pohditaan, että mitä asian kanssa tehdään.

Asiasta kertoo myös Ålands Radio.

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommenttia
Inline Feedbacks
View all comments