Kätybileet voivat tarkoittaa kämpän tyhjäämistä

Poliisi muistuttaa, että yksityisviestinä sosiaalisessa mediassa lähetetty kutsu juhliin voi lähteä leviämään ja tuoda myös kutsumattomia vieraita. Jos tilanne uhkaa lähteä käsistä, on soitettava 112:een.

Sisä-Suomen poliisilaitoksen alueella muun muassa Valkeakoskella, Lempäälässä Ylöjärvellä ja Jyväskylässä nuoret henkilöt (15-20-vuotiaat) ovat kutsuneet sosiaalisen median kautta koteihinsa vieraita, ja kotibileet ovat kirjaimellisesti lähteneet käsistä. Juhlia on ollut viime vuoden lopussa ja tämän vuoden alussa.

Kutsujien tarkoitus on lähinnä ollut kutsua sosiaalisen median yksityisviesteillä osallistujia juhliin. Yksityisviestejä on lähetetty edelleen ja kutsut ovat lähteneet leviämään nuorten keskuudessa. Lopputuloksena on ollut muutamissa tapauksissa se, että pyydettyihin tapahtumiin on tullut kutsumattomia henkilöitä kylään. Joissakin tapauksissa seurauksena on ollut, että tapahtumista on jouduttu kirjaamaan eriasteisia rikosilmoituksia epäillyistä vahingonteoista törkeisiin ryöstöihin saakka.

Rikoskomisario Lassi Suoranta muistuttaa nuoria siitä, että yksityisviesti ei aina ole yksityisviesti, niitä voidaan jakaa eteenpäin. – Kehotamme nuoria ja nuorien vanhempia keskustelemaan siitä, kuinka monta vierasta kotiin saadaan kutsua ja missä rajoissa juhlia kotona voidaan järjestää.  Myös kutsussa on hyvä mainita selkeästi, että kutsua ei ole tarkoitettu muulle kuin sen vastaanottajalle eikä sitä saa välittää eteenpäin, Suoranta toteaa.

-Jos juhliin kuitenkin tulee ennalta kutsumattomia henkilöitä, jotka aiheuttavat tilaisuudessa  yleistä järjestyshäiriötä, tilaisuuden järjestäjien on soitettava hätäkeskukseen, jotta tilanne saadaan hallintaan, Suoranta jatkaa.

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommenttia
Inline Feedbacks
View all comments