Lintilän miehekkään kiiston selitys vaihtui lennossa

Myydään Whatsapp-selityksiä.
Vanha linnahörhöjen viisaus kuuluu, että kaikki pitää kiistää vaikka rysän päältä jää kiinni. Silloin on pieni mahdollisuus selvitä. Kun taas jos tunnustaa, niin silloin ei varmasti selviä.

Tällainen ministeri Lintilän tililtä lähetetty kuva oli.Elinkeinoministeri Mika Lintilän Whatsapp-kohu on hauskaa seurattavaa. Lintilä lähetti viikko sitten Keskustan sisäiseen Whatsapp-ryhmään viereisen kuvan. Jostain syystä tuon harmittoman meemikuvan postaus aiheutti mediakohun ja Lintilän päätä vaadittiin vadille.

Mitä teki Lintilä? Kiisti jyrkästi lähettäneensä mitään viestejä ja väitti kaupanpäälle, että hänen Whatsapp-tili oli kaapattu. Kiisto ja väite tilin kaappauksesta aiheutti monille hymyn, kyllä kyllä. Useimmat  ymmärtävät, että Whatsapp-tilejä ei noin vain voi kaappailla, no ehkä teoreettisesti se voi olla mahdollista, mutta…

”Kohun” synnyttyä Lintilä antoi puhelimensa johonkin turvatarkistukseen – mitä sekin oikeasti mahtaa tarkoittaa – ja nyt Lintilä ilmoitti, että Whatsapp-tiliä ei oltukaan kaapattu. Mutta, kiistomiehenä Lintilä edelleen kiistää lähettäneensä meemin, nyt selitys vain muuttui lennossa: Lintilän Whatsapp-tiliä käytettiin joltakin toiselta laitteelta, eikä Lintilän omasta puhelimella, kun meemi lähetettiin. Lintilä kertoo, että asiantuntijat tietävät, että ”QR-koodien avulla se on mahdollista”. Niinpä niin. Sellaisia ne QR-koodit ovat.

Jutussa on hauskaa se, että oikeasti tuo meemi on aivan harmiton, siitä ei loukkaannu kukaan, eikä kukaan pysähdy katsomaan ja pohtimaan meemin sisältöä yhtään enempää. Jos Lintilä olisi ollut hiljaa, eikä kommentoinut mitenkään asiaa, niin kukaan ei nyt viikon päästä edes muistaisi koko asiaa. Mikko Kärnä tiettävästi kommentoi meemiä Whatsapp-keskustelussa, että ei ehkä kannata lähetellä tällaisia kuvia. Jos Lintilä olisi vastannut, että ok boomer, ei sitten, niin homma olisi jo ohi. Nyt juttu vain jatkuu ja jatkuu.

Lisäksi mummot saavat entistä suuremman syyn pelätä tietotekniikkaa; ”Voe tokkiisa, kaaheeta ompi kun vats-app-tilejä kuappaillaan. Lintillällähi kuapattu vats-appi. Voe mahoton!”.

 

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommenttia
Inline Feedbacks
View all comments