PS:n Tavio: “Kehitysyhteistyössä pitää huomioida kristittyjen uskonnonvapaus”

Perussuomalaisten eduskuntaryhmän puheenjohtaja Ville Tavio (ps.) on jättänyt eduskunnassa kirjallisen kysymyksen kristittyjen pahenevaan vainoamiseen reagoimisesta.

Tavio vaatii hallitusta asettamaan vainotut kristityt etusijalle, jos Suomi jatkossakin ottaa kiintiöpakolaisia ja turvapaikkahakemuksia vastaan.

Tavio viittaa Open Doors -ihmisoikeusjärjestön tuoreeseen raporttiin, jonka mukaan kristittyihin kohdistuu voimakasta tai äärimmäistä sortoa 76 maassa. Määrä on lähes kaksinkertaistunut 30 vuodessa. Maailmassa on jo yli 360 miljoonaa kristittyä, jotka joutuvat kokemaan sortamista tai syrjintää uskonnostaan johtuen.

Kristittyjä sorretaan useilla tavoilla. Joka päivä keskimäärin 15 kristittyä tapetaan uskonnollisista syistä eri puolilla maailmaa. Lisäksi kirkkoja vandalisoidaan, kristillisiä järjestöjä kielletään, seurakuntien johtajia vangitaan ja karkotetaan. Monet aivan tavalliset kansalaiset kohtaavat väkivaltaa kieltäytyessään luopumasta kristinuskosta.

Tavio toivoo Suomelta tiukempaa linjaa niiden maiden hallituksiin, joissa uskonnonvapaus ei toteudu.

– Panostukset kehitysyhteistyöhön on käytävä läpi myös tästä näkökulmasta. Suomen ei pidä auttaa sellaisia hallituksia ja yksinvaltiaita pysymään vallassa, jotka eivät kunnioita uskonnonvapautta, Tavio linjaa.

Tavio on nostanut kristittyjen ahdingon esiin eduskunnassa myös vuonna 2019. Sen jälkeen kristittyihin kohdistuvat vainot ovat pahentuneet merkittävästi.

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommenttia
Inline Feedbacks
View all comments