Pohjanmaalla rattijuoppojen viikonloppukarnevaali

Pohjanmaan poliisi hoiti viikonloppuna yhteensä 559 tehtävää. Poliisitoiminnallisesti vilkkainta oli lauantain ja sunnuntain vastaisena yönä.

Erityisesti rattijuopuneet työllistivät poliisia viikonloppuna. Poliisi tapasi kaikkiaan 26 rattijuoppoa, joista 11 kuljettajan osalta epäillään törkeää rattijuopumusta. 10 tapauksessa epäillään kuljettajan ajaneen huumausaineiden vaikutuksen alaisena. Viikonloppuna 28 henkilöä on ollut kiinniotettuna päihtymyksen takia ja 20 henkilöä on ollut kiinniotettuna rikosperusteisesti.

Yksi merkittävä tapaus sattui perjantai-iltana Kokkolassa, jossa poliisi pysäytti henkilöautonkuljettajan, joka antoi positiivisen tuloksen huumepikatestissä. Poliisikoiran avulla auton läheltä onnistuttiin löytämään mm. marihuanaa. Epäillyn kotiin tehtiin yleinen kotietsintä ja autotallista löydettiin kannabiskasvattamo. Epäilty otettiin kiinni epäiltynä huumausainerikokseen ja toimitettiin poliisivankilaan.

Myös sunnuntaina poliisipartio pysäytti henkilöautonkuljettaja Vaasassa, joka antoi pikahuumetestissä positiivisen tuloksen. Poliisikoiran avulla autosta löydettiin kannabista. Autosta löytyi lisäksi kaksi auton katalysaattoria, joiden epäillään olevan varastettuja. Henkilö epäillään mm. huumausainerikoksesta sekä varkaudesta

Lauantaina poliisi otti kiinni miehen epäiltynä törkeään rattijuopumukseen Isossakyrössä. Kuljettaja oli ajanut henkilöauton ojaan ja poistunut paikalta. Myöhemmin poliisipartio tavoitti epäillyn kotoaan ja hänet otettiin kiinni epäiltynä törkeään rattijuopumukseen ja liikenneturvallisuuden vaarantamiseen.

Pahoinpitelytä tuli poliisin tutkittavaksi yhteensä 7 kpl, joista kaksi tapahtui ravintolassa. Viikonlopun ainut törkeä pahoinpitely tapahtui lauantain ja sunnuntain välisenä yönä Seinäjoella yksityisasunnossa, jossa kaksi miestä oli ajautunut tappeluun. Toinen miehistä oli lyönyt toista puukolla käsiin. Mies joka sai osuman puukosta poistui paikalta ja hänet tavoitettiin myöhemmin paikalliselta huoltoasemalta vahvassa humalassa. Miestä puukottanut henkilö otettiin kiinni epäiltyä pahoinpitelyyn ja toista miestä epäillään törkeästä rattijuopumuksesta.

Myös huono ajokeli aiheutti lauantaina useamman peltikolarin sekä ulosajon. Vakavilta vahingoilta kuitenkin vältyttiin.