”Ruotsi tarvitsee maahanmuuttoa, sanoivatpa rasistit mitä tahansa”

Harvoin enää näkee takavuosien mieltälämmittäviä paatospuheita maahanmuuttajien ihanuudesta. Aika entinen ei koskaan enää palaa, tosin Ruotsin vasemmisto toisinaan sitä yrittää.

Tuli ihan lämmin mieli kun vastaan sattui Vasemmistopuolueen Facebook-päivitys, jossa tykitetään täysillä:

”Oikeistomyytti: maahanmuutto on tappio Ruotsille”

1. Maahanmuutto on johtanut miljardivoittoihin Ruotsille
2. Ilman maahanmuuttoa Ruotsin talous olisi viidenneksen pienempi
3. Ilman maahanmuuttoa emme olisi voineen pyörittää hyvinvointia.

Näin siis tykittelee vasemmisto, mutta kun alkuun päästään, niin ihan hengästyy:

”Älä usko oikeiston myyttejä maahanmuutosta, että maahanmuutto olisi negatiivinen asia Ruotsille. Totuus on, että maahan muuttanut väestö on 85 prosenttisesti Ruotsin talouskasvun ja työllisyyden takana vuodesta 1950 alkaen. Ilman sodan jälkeistä maahanmuuttoa olisi Ruotsin talous viidesosan pienempi tänään. Maahanmuutto on tuonut ainakin 900 miljardin voitot vuodesta 1950 vuoteen 2014.”

Melko kovia väitteitä? Toisaalta, aika tavallisia. Ne on vain perusteltu hyvin. Kukaan rasisti tuskin voi väittää vastaan seuraavaa väitettä, vaan myöntää faktat:

”Maahanmuutto mm. nuorentaa väestöä ja jarruttaa väestön ikääntymistä, maahanmuutto lisää yrittäjyyttä ja osaamista työmarkkinoilla, lisää ulkomaankauppaa, sekä monimuotoisuutta, luovuutta ja innovatiivikapasiteettiä.”

Ja jatkuu:

”Sitä paitsi ruotsalaisia tarvitaan nyt enemmän. Hyvinvointi tarvitsee 410 000 henkilöä lisää töihin johtuen siitä, että Ruotsin demografinen kehitys eläköityy alkaen vuodesta 2031 – jos mitään ei tehdä. 80-vuotiaat tulevat lisääntymään 50 %, joka tarkoittaa, että vanhustenhoito tarvitsee 30 % lisää henkilökuntaa. Myös sairaan- ja terveydenhoidon henkilökuntaa tarvitaan selvästi lisää.”

Rasistien jauhotuksessa vain jauhot pöllyävät:

”19 prosenttia hoitoalalla työskentelevistä 379 000 henkilöistä on ulkomaalaistaustaisia. Heitä oli lähes 12 000 työntekijää enemmän jo vuonna 2013 kuin vuonna 2008 ja kantaruotsalaisia 2 000 vähemmän. Koko tämä hoitoalan aiemmin kuvailtu 10 000 työntekijän lisäys koostuu ulkomaalaissyntyisistä.”

– Jos kaikki maahanmuuttajat lopettaisivat työnteon, niin koko hyvinvointiyhteiskunta romahtaisi.

– Ruotsin väestö vanhenee ja lapsia syntyy vähemmän. Ilman maahanmuuttajia Ruotsi lakkaa kohta olemasta.

Kyllä rasisteilla nyt posket punoittaa.

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommenttia
Inline Feedbacks
View all comments