Vaasan hurja vaihtoi puukotukset raiskaamisiin

Koiviston omakin käsi on saanut välillä oman käden osumaa.
Vaasan ympäristössä hääräävää Rainer Jari Henry Koivisto on taas ollut pahanteossa. Mies on vangittu Pohjanmaan käräjäoikeudessa useista väkivaltarikoksista.

Koivisto vangittiin perjantaina ja tällä kertaa epäiltynä törkeästä raiskauksesta ja törkeästä ryöstöstä. Epäillyt teot ovat tapahtuneet Vaasassa marraskuussa 2021 ja teot ovat tulleet poliisin tutkintaan loppuvuodesta 2022.

Jos katsoo Koiviston uraa, niin mies on ehtinyt kerätä mittavan CV:n 24-vuotiaaksi mieheksi. Kovemmat hommat aloitettiin puukottamalla vuonna 2014 Vaasassa 60-vuotias mies hengiltä. Koiviston teon motiivina oli tuolloin pelkästään ja ainoastaan se, että hän halusi puukottaa valkolaista. Tästä ja muutamista pikkurateista Koivisto tuomittiin 9 vuoden vankeuteen.

Nuorena koltiaisena Koivisto istui tuomiostaan vain 1/3 eli kolme vuotta ja oli vapaana taas 2017. Vain kuukausi vapautumisensa jälkeen Koivistojen suvun sisällä oli ”kärhämää”, jota selviteltiin puukkojen, puntarien ja kaasusumuttimien kera sen verran kovan puoleisesti, että yhtä miestä lyötiin puukolla selkään lapinleukulla. Palan painikkeeksi uhrille annettiin teleskooppipamppua ja kaasusumutetta.

Tästä Koivistolle ja hänen kahdelle veljelleen tai serkulleen lätkäistiin neljä ja puoli vuotta tapon yrityksestä. Vaikka tosiasiassa kyse oli murhan yrityksestä, sillä uhri oli uhattu tappaa suusanallisesti puhelimen välityksellä jo samana päivänä.

Tällä kertaa siviilissä ehdittiin huikennella puolisentoista vuotta, kunnes helmikuussa 2022 pullotti puntissa. Koivisto aloitti uran raiskaajana ja raiskasi ja pahoinpiteli naisen, josta sai kolmen vuotta linnaa.

Koivisto oli tästä raiskauksesta jo Vaasan vankilassa ja asian oli tarkoitus edetä hoviin nyt kuluvan kuun lopussa, mutta jostain käsittämättömästä syystä mies päästettiin vastaamaan vapaalta. Tämä on aivan käsittämätön päätös hovioikeudelta. Ihan kuin siellä olisi nielaistu lakikirja kokonaan.

Joka tapauksessa Koivisto otettiin kuitenkin heti samana päivän poliisin toimesta kiinni ja vangittiin uudestaan epäiltynä törkeästä raiskauksesta ja törkeästä ryöstöstä. Nämä jutut ovat toistaiseksi salattuja, joten niiden taustoista ei tiedetä vielä mitään.

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommenttia
Inline Feedbacks
View all comments