Botkyrkan sosiaalidemokraatit mafiakohun keskellä

Botkyrkan kunnan sosiaalidemokraatit ovat joutuneet ikävään asemaan. Väitteiden mukaan puolueeseen on soluttautunut mafioosoja, jotka ovat käyttäneet puoluetta työkalunaan.

Tukholman eteläpuolella sijaitseva 100 000 asukkaan Botkyrkan kunta on yksi Ruotsin monikulttuurisimpia kaupunkeja. Ulkomaalaisten osuus on yli 60 % väestöstä. Samalla myös uusruotsalaisten gangsterien osuus on suuri, kuten vaikutus.

 

Ensin hieman taustaa

Botkyrkan nuorisotoimi ajautui syksyn 2021 aikana kaaokseen. Sekamelska huipentui siihen, että kunta sulki poliisin avustuksella kaikki kunnan seitsemän nuorisotilaa helmikuussa 2022, tunnin varoitusajalla.

Syksyn 2021 mittaan kaikilla nuorisotaloilla ja nuorisotiloilla alkoi liikkua huumeita, joita myytiin ihan avoimesti. Rikollisklaanien pikkugangsterit ottivat tiloja haltuunsa ja herruutta esiteltiin mm. pitämällä luotiliivejä avoimesti päällä.

On selvää, että tavalliset nuoret katoavat paikalta. Varsinkin kun tuli ilmi, että kilteiltä nuorilta oli vaadittu kynnysrahoja sisäänpääsymaksuna. Lisäksi nuorille oli jaeltu ”sakkoja” mopoautojen ”väärinpysäköinnistä”. Sakkoja ei jaellut kunnallinen parkkipirkko, vaan Adidas-huppariin pukeutunut gangsteri: ”Mopoautosi on sentin väärässä paikassa, 1 000 kruunua sakkoa. Viikko maksuaikaa.”

Nuorisotiloilla tapahtui myös useita pahoinpitelyjä. Osa oli gangsterien välisiä, osassa wanna-be pikkunilkit pahoinpitelivät täysin syyttömiä nuoria saadakseen rispektiä.

Homma sai jatkua pitkään, sillä kukaan aikuinen ei oikein uskaltanut puuttua asiaan. Ohimennen mainittuna, niin on helppo fantasioida, että MINÄ olisin kyllä puuttunut asiaan. Mutta ei tavallisella katutappelutaidottomalla ja ”lempeällä” ihmisellä ole mitään mahdollisuuksia käydä yksinään taistoon tällaisia jengejä vastaan.

Jengiläiset toisin sanoen käytännössä valtasivat nuorisotilat ja ne olivat pitkään gangsterien pesäpaikkoja. Kaupungin vastaliike oli se, että kaikki nuorisotilat suljettiin kertarysäyksellä poliisin avustuksella ja oviin laitettiin raskaat munalukot.

 

Kaupunginhallituksen puheenjohtajan savustaminen ulos

Kun nuorisotilat saatiin kiinni, niin homma siirtyi seuraavalle asteelle. Ihan avoimesti kysellään, että onko mafia ottanut Botkyrkan sosiaalidemokraatit haltuunsa. Jokin taho suuttui näistä nuorisotilojen sulkemisesta niin paljon, että alkoi todella eriskummallinen näytelmä.

Botkyrkan sosiaalidemokraattien valtuustoryhmän puheenjohtaja ja samalla kunnanhallituksen puheenjohtaja Ebba Östling on profiloitunut ”Botkyrkan kovaksi naiseksi”. Östlingin tiedetään myös olleen se henkilö, joka antoi käskyn sulkea nuorisotilat, jotta gangsterit saadaan heivattua muualle.

Koska Botkyrkassa kehitysmaista tulleiden maahantulijoiden vaikutus on todella suuri, niin tulijoiden vaikutus on myös Botkyrkan sosiaalidemokraateissa. Sosiaalidemokraatit puuhasivat epäluottamusäänestyksen Ebba Östlingiä vastaan, joka meni läpi. Äänestys pidettiin reilu kuukausi sitten Botkyrkan Hallundassa sijaitsevassa sosiaalidemokraattien toimitilassa. Merkillisintä oli se, että paikalle oli haalittu täysin ruotsin kielitaidottomia henkilöitä, jotka olivat juuri liittyneet puolueeseen. Monet eivät tienneet ollenkaan mistä oli kysymys, mutta tiesivät miten pitää äänestää, jotta Östling saadaan pois pallilta.

 

Mitä oikein tapahtui?

Monien eri tietojen mukaan Botkyrkan sosiaalidemokraattien ulkoringissä pyörii Södertäljessä ja Botkyrkassa suuren vaikutusvallan syyrialaismafia. Mafialla on lonkerot syvällä mainittujen kaupunkien eri elimissä ja on melko selvää, että lonkeroita on myös puoluepolitiikassa.

Östlingiä vastaan tehtiin epäluottamuslauseäänestys, joka oli aivan puhtaasti manipuloitu tapahtuma. Östling oli eräänlainen piikki tämän mafian lihassa. Koska jäsenet äänestivät epäluottamuslauseen, niin Östling joutui eroamaan puolueen johdosta ja samalla Botkyrkan kunnanhallituksen puheenjohtajuudesta.

 

Paljastuksia

Nyt talven mittaan Botkyrkan sosiaalidemokraattien piirissä on tapahtunut viikoittain uusia paljastuksia. Sosiaalidemokraattien koulutusjärjestö, joka pyöritti nuorisotiloja, oli palkannut nuorisotoimeen työntekijöiksi kovan luokan gangstereita. Täysin ei voida sanoa, että mikä oli motiivi. Luultavasti sekä että, rekrytoinnista huolehtiva luultavasti oli vain niin hyväuskoinen, että muiden ohjaamana palkkasi gangstereita nuorisotiloille.

Lisäksi on paljastunut, että muutamille gangstereille on järjestetty asuntoja ohi normaalin asunnonhakuprosessuurin. Ainakin kahta näistä asunnosta Albyssä on käytetty huumekauppaan.

Homma on levinnyt nyt koko puolueessa ihan ruohonjuuritasolta johtaviin politiikoihin. Kun aluksi kuviteltiin, että ongelma oli vain nuorisotiloille pesiytyneet pikkugangsterit, niin nyt on selvinnyt, että puolueen joillakin johtohahmoilla on ihan suorat yhteydet syyrialaismafian valkokaulusgangstereihin. Joidenkin arvioiden mukaan Botkyrkan sosiaalidemokraatteihin oli soluttautunut niin merkittäviä gangstereita, että koko puolueen voidaan sanoa olleen ja olevan mafian hallussa.

 

Tällä hetkellä odotellaan, sillä mitään varsinaisia rikosepäilyjä ei ole tuotu julki, vaikka julkisuudessa on puhuttu paljon epäkohdista. Poliisihan ei voi aloittaa rikoksen esitutkintaa, jos asiasta ei tehdä ensin rikosilmoitusta, tai jos poliisi itse ei epäile rikosta. Mutta, kaupungin kaduilla velloo sellaiset huhut, että kohta saattaa päitä alkaa tipahtelemaan.

Yksi huhuista on puhtaasti se, että sosiaalidemokraatteja on käytetty välikätenä huumerahan pesuun. Lisäksi väitetään, että kunnan asuntopoliitikkalla on hankittu gangstereille ilmaisia asuntoja. Edelleen väitetään, että monia kunnan teknisen toimen urakoita on annettu gangsterien painostuksesta tietyille yrityksille ilman kilpailutusta, tai kilpailutus on ollut näennäistä.

 

Tilanne on siis mielenkiintoinen ja kevään aikana tullaan saamaan varmasti suuria otsikoita.

KOMMENTOINTIOHJEET

Jos haluat kommentoida, niin rekisteröidy Disqusiin ohjeiden mukaan. Se on minuutin kertahomma, ja jatkossa voit kommentoida ihan vapaasti rekisteröimälläsi nimimerkillä Pt-mediassa ja sadoilla muillakin nettisivuilla. Kommentoida voi ilman rekisteröitymistäkin, mutta silloin kommentti menee moderointiin.

Kommentointi on vapaata, mutta käytä asiallista kieltä. Älä solvaa, uhkaile tai muutenkaan käytä asiatonta kieltä toisista ihmisistä, ihmisryhmistä, uskonnoista, seksuaalisista suuntautumisista tms.