Dagens Nyheterin tekaisi valeuutisen koraanipolttokiellosta

Maanantain aikana Dagens Nyheterin valeuutinen levisi laajasti. DN kirjoitti, että poliisi ei anna jatkossa lupaa koraanin polttamiselle, mutta muita uskonnollisia kirjoja saa poltella miten huvittaa.

Dagens Nyheter kirjoitti laajalle levinneessä artikkelissaan, että poliisi aikoo tästä eteenpäin jatkossa kieltää koraanin polttamiset mielenosoituksissa turvallisuussyistä. Muita uskonnollisia kirjoja polttokielto ei koske, artikkelissa kerrottiin.

Dagens Nyheterin mukaan kielto olisi jotenkin ikään kuin tästä hetkestä alkava ja voimassa yleisesti ainakin toistaiseksi.

Tutkivan journalistimedian Bulletin mukaan DN kuitenkin kirjoitteli omiaan. Nimittäin poliisin mukaan mitään yleistä koraaninpolttokieltoa ei ole julistettu, jonka vastapainona olisi lupa poltella mitä tahansa muita uskonnollisia kirjoja.

Dagens Nyheterin virhe perustuu siihen, että Tukholman poliisi on kyllä kieltänyt yhden mielenosoituksen Tukholman Turkin suurlähetystön edustalla. Tämä on kuitenkin ollut yksittäinen tapaus, jossa mielenosoituskielto perustuu siihen, että poliisi omaan arvionsa mukaan ei pysty takaamaan turvallisuutta ja järjestystä, jos mielenosoitus pidetään ja siellä poltetaan koraaneja.

Ruotsiin ei siis ole julistettu mitään koraanipolttokieltoa, joten tulitikut voi taas kaivaa laatikosta.

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommenttia
Inline Feedbacks
View all comments