Disqus-kommentointi, mitä tarkoittaa ja miksi?

Pt-median kommentoinnista on tullut viime aikoina paljon kyselyä, että mikä on tämä uusi Disqus-systeemi. Siitä muutama sana.

Pt-median artikkeleja pystyi aiemmin kommentoimaan kuka tahansa, mistä tahansa, vaikka isis-alueilta, mutta nyt homma on tosiaan vähän muuttunut. Jotta pääsee kommentoimaan, joutuu rekisteröitymään Disqus-nimiseen systeemiin. Rekisteröityä voi Facebookin, Twitterin tai esimerkiksi Googlen kautta. Jos ei halua näitä käyttää, niin voi rekisteröidä oman nimensä Disqussiin sähköpostin avulla.

Itse rekisteröityminen on minuutin homma, jonka jälkeen henkilöllä on mahdollisuus kommentoida ihan vapaasti. Disqus itsessään antaa mahdollisuuden käyttää samaa nimimerkkiä monilla muillakin media-alustoilla. Esimerkiksi Ruotsissa Samnytt käyttää samaa kommenttisysteemiä, joten henkilö voi kommentoida samalla nimimerkillä Pt-mediassa, Samnytissä ja tuhansilla muillakin alustoilla.

 

Miksi rekisteröityminen?

Rekisteröityminen lähti siltä pohjalta, että koska en yksinkertaisesti voi itse seurata reaaliajassa kaikkia mahdollisia kommentteja. Jokin vihamielinen kommentti voi näin ollen olla päiviäkin verkossa, tai jopa jäädä näkyviin viikoiksi. Ja koska olen itse vastuussa mitä sivujen kautta eetteriin päästetään, niin jokainen ymmärtää varmastikin myös sen, että en lähde käräjille sen takia, että joku vatipää saa tuutattua eetteriin Pt-median kautta jonkun typerän vaikkapa tappouhkauksen.

Luonnollisesti jos kommenteista löytyy jotain sellaista, joka viittaa rikokseen Ruotsin lakien mukaisesti, tulen antamaan lähettäjän ip-osoitteen Ruotsin poliisille sitä kysyttäessä.

Tämä ei kuitenkaan ole se suurin syy. Kahdeksan vuoden aikana poliisille on tehty yksi tutkintapyyntö kommentoinnista, asuin silloin Virossa, ja Tallinnan poliisi päätti, että ei aloita tutkintaa ei aloiteta sen takia, että kyseinen rikosnimike, joka viittasi kansanryhmää vastaan kiihotukseen, ei ole tutkimisen arvoinen rikosnimike Virossa, vaikka se saattaisi olla Suomessa, josta tutkintapyyntö tuli.

 

Suurin syy rekisteröitymiseen on kuitenkin se, että Pt-media ei ole mikään sananvapauden julistaja, enkä yksinkertaisesti halua antaa tietyille ihmisille vapautta puhua mitä haluaa. Tämä tarkoittaa lähinnä putinisteja eli ryssän persehuoria. Sen jälkeen kun olen profiloitunut Ukrainaa tukevaksi toimijaksi, niin jokainen Ukrainasta kertova artikkeli sai valtavat määrät ryssämielisiä kommentteja. Enkä yksinkertaisesti anna ryssän persehuorille tuumaakaan periksi. Jos tekee mieli tuutata eetteriin ryssämielisiä kommentteja, niin sen voi tehdä jossain muualla, mutta ei Pt-mediassa. Pahimpina aikoina jouduin poistelemaan muutama sata ryssämielistä kommenttia yhtä artikkelia kohden, enkä jaksa pilata elämäniloani ryssämielisyyden takia.

Tämä juttu ei kosketa millään tavalla teitä kantakommentoijia. Te pidätte yllä kommentoinnint tasoa. Ölähtelykin on sallittua, sillä itsekin saatan pikku päissään ölähdellä.

Eli ei muuta kuin rekisteröitymään. Tietoihin ei tarvitse muuta kuin sähköpostiosoitteen ja thats it.

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommenttia
Inline Feedbacks
View all comments