Tukholman poliisille lupa drone-valvontaan

Tukholman läänin poliisi on tehnyt päätöksen, että poliisi alkaa valvomaan tiettyjä alueita droneilla. Valvonnan on tarkoitus olla osa viime kuukausien väkivalta-aallon ratkaisukeinoja.

Poliisi on tehnyt päätöksen valvoa tiettyjä alueita droneilla. Poliisin mukaan tarkoitus on yrittää vähentää viime aikaista väkivalta-aaltoa ja yleisesti lisätä turvallisuutta.

– Kameravalvonnalla yläilmoista saamme alueesta enemmän tarkentavaa kuvaa tiedustelupalvelulle ja voimme sillä keinoin analysoida rikollisuutta. Voimme ilmasta käsin paikallistaa epäiltyjä tekijöitä ja samalla ottaa osaa meneillään oleviin rikoksiin, poliisin tiedotteessa kerrotaan.

Drone-valvonnan ei kuitenkaan kerrota loukkaavan yksityisyyden suojaa, sillä kuva otetaan sen verran korkealta ja laajalla objektiivilla, että yksittäisten henkilöiden kasvoja ei pystytä tunnistamaan. Yläilmakuvalla pyritään saamaan lähinnä laaja kuva alueen tapahtumista. Myöskään asuntoja tai muita tällaisia paikkoja ei tulla valvomaan.

Valvonta-alueet ovat melko laajoja ympäri Tukholman lääniä. Valvottaviin alueisiin kuuluvat kaikki pahimmat ongelma-alueet, mutta mukana on muitakin alueita, jotka eivät suoraa ole profiloitunut maahanmuuttajien ongelma-alueiksi.

Poliisi jatkaa kyseistä drone-valvontaa toukokuun loppuun asti, jonka jälkeen tehdään uusia arvioita.

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommenttia
Inline Feedbacks
View all comments