Monimurhaaja Juha Valjakkala kuollut

Iltalehden mukaan monimurhaaja ja multirikollinen Juha Valjakkala on kuollut 57-vuotiaana. Ruotsissa kuolemaa muistellaan pullakahveilla, päästiinpä siitäkin lopulta.

Valjakkalan tunnetuin juttu on Ruotsin Åmselessa tapahtunut kolmoismurha, jossa Valjakkala surmasi kolme henkilöä samasta perheestä.

Tapahtuma-aikaan kesällä 1988 Valjakkala oli silloisen naisystävänsä kanssa “kiertueella” ja olivat päätyneet Åmseleen pikkukylään Ruotsin Västerbottenissa. Kiertueeseen kuului autojen varastelua, eli luvatonta käyttöä, kioskivarkauksia ja muita pikkurikoksia.

Jostain syystä Valjakkala varasti erään talon pihalta polkupyörän. Perheen isä huomasi tapahtuman ja hän lähti 16-vuotiaan poikansa kanssa etsimään pyörää ja varasta. Jäljet johtivat hautausmaalle, jossa Valjakkala ampui isän ja pojan. Perheen äiti alkoi epäilemään jotain tapahtuneen ja lähti perään. Valjakkala yhytti naisen lähellä hautausmaata ja yritti ampua, mutta viimeisteli tappamisen viiltämällä naisen kurkun auki.

Perheen 11-vuotias poika jäi eloon, koska oli tapahtuma-aikaan nukkumassa, eikä tiennyt tai kuullut mitään.

Tämä perheen eloon jäänyt poika olikin Valjakkalan loppuelämän pelko. Valjakkala nimittäin pelkäsi, että poika vartuttuaan aikuiseksi tulee kostamaan Valjakkalalle perheensä surmaamisen joko itse etsimällä Valjakkalan käsiinsä ja tappamalla, tai palkkaamalla sopivat henkilöt hommaan, että Valjakkala “katoaa”.

Valjakkala oli pitkän linnan linnahamppi, istui suuren osan elämästään linnassa. Linnassa ollessaan päässä pyöri karkaamiset, joita Valjakkala teki enempi tai vähempi onnistuneesti.

Valjakkalan kuolinsyy ei ole tiedossa.