Venäjän trollit ja suomalaiset patriootit

Oikeat venäjän trollit on helppo tunnistaa sosiaalisessa mediassa. Twitterissä tällaiset tunnistaa hyvin kököstä suomen kielestä, eikä näitä kukaan otakaan tosissaan, paitsi tolloimmat syvän päädyn isäm_maalliset.

Ei tarvitse olla kummoinenkaan medialukutaito kun tunnistaa vaikkapa yllä kuvassa olevat profiilit oikeiksi ns. venäjän trolleiksi. Suomen kieli on Googlen translatella käännettyä ja vähän hölmön kuuloista. Patriootti-sana toistuu usein, joka on hönön kielen lisäksi toinen satavarma tuntomerkki ryssän trollista. Toki patriootti-sanaa käyttävät myös jotkut suomalaiset, erityisesti venäjämieliset puuhapetterit, jotka ovat kopioineet sanan ryssän kavereiltaan.

Lisäksi näissä profiileissa toistetaan usein Natoa ja todistellaan, että ollaan heteropoikien isiä. Huvittavaan hönökieleen kuuluu myös kertoa, että sitä ollaan laivaston/ lennoston/ tms. veteraani. Ihan kuin suomalaiset puhuisivat itsestään veteraaneina, kun ovat käyneet armeijan joskus vuonna miekka.

Trollella on toisinaan aika hauskojakin päivityksiä. Manninen ei ole päässyt metro_vaunuun, koska epäpatrioottinen järjestyksen_valvoja sakotti. Wää wöö äänestäkää patriootteja.

Maunulan Tapani taas on viettänyt erikoisoperaation vuosipäivää aamu_palalla, jossa oli hapansilakkaa, venäläistä vodkaa, suolakurkkuja ja tarjottimena aitovenäläinen Pravda-lehti.

Kalevi P. Jämpti taas on jämptisti sitä mieltä, että Otto Wille Kuusinen on suomalaisten patrioottien patriootti.

Suurin osa ihmisistä tajuaa, että nämä ovat lähinnä huvittavia tekeleitä. Näitä ei voi sanoa hyvällä tahdollakaan miksikään informaatiovaikuttamiseksi, koska lähes jokainen ymmärtää mistä on kyse.

Toki näiden seuraajien joukossa ja niiden twiittejä jakaa ne muutamat suomalaiset kylähullut, mutta enpä itse ainakaan lähtisi vakavalla naamalla väittämään, että näihin oikeasti uskoo täyspäiset ihmiset. Yleensä nämä suomalaiset kylähullutkin puhuvat itsestään patriootteina ja saavat aktiivisuutensa takia Twitterissä jonkin verran näkyvyyttä.

 

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommenttia
Inline Feedbacks
View all comments