Kun huonosti suunniteltu ryöstö meni hieman pieleen

Joissakin rikoksissa on tahattomia komiikan piirteitä. Niistä saisi hyviä lyhytelokuvia. Opetusfilmejä pikkuhampeille.

Neljä somaliaanonuorukaista päätti lyödä keskiviikkoiltapäivällä rahoiksi. Abdi sen siinä keksi, veti ässän hihasta ja sanoi: ryöstetään mummo! Suunnitelma oli syntynyt.

Ensin mentiin Biltemaan. Sieltä pöllittiin muutama puukko. Puukot taskussa siirryttiin Bålstassa sijaitsevalle asuinalueelle ja alettiin tositoimiin. Mentiin sisään kerrostaloon ja alettiin koputtelemaan oviin. Kello oli 13.30.

Yhden asunnon oven avasi mummeli, jota uhattiin puukolla: ”Tämä olla ryöstä. Sinä anta raha!” Rikosten tekeminen ei ole heikkohermoisten hommaa. Sen sai huomata nelikko. Yksi nimittäin paskoi paniikissa housuunsa, kun muitakin ovia alkoi aueta ja käytävälle tuli ihmisiä. Paniikki tarttui ja mummon eteisessä haisi reilu paska.

Kopla sai kuitenkin pidettyä hermot ja saaliiksi saatiin mummon eteisen naulassa ollut laukku. Vaikka ei tiedetty mitä laukussa oli.

 

Alkoi pakomatka

Rikoksissa hermojen pitäminen on olennaista, mutta myös jonkinlainen suunnitelma olisi hyvä olla. Kun rapusta päästiin pihalle, niin pihalla näkyi neljä kysymysmerkkiä. Mitä nyt?

Tosimies osaa improvisoida, ja parkkipaikalla pysäköityneenä olleen auton kuljettajaa uhattiin antamaan auto haltuun. Mies antoi autonsa rosvoille.

Alkoi rankka pakomatka, jota voi pappana muistella. Nimittäin sattui olemaan niin, että poliisihelikopteri oli vapautunut hieman toisaalla etsintätehtävästä ja muun tekemisen puutteessa se lähti jäljestämään pakoautoa. Autosta oli saatu jo hälytyskeskukseen ilmoitus ja tuntomerkit.

Rosvot pakenivat autolla kohti Håboa, joka on aakeeta laakeeta peltomaisemaa. Poliisiauto oli nopeasti perässä ja helikopteri ilmassa seurasi kameralla. Tilanteesta ei ihan helpolla pääse irti, sillä kuten sanottu, niin maaseutu alueella on kilometrien peltoaukeita.

Pakoa jatkettiin hetken, kunnes kuljettaja menetti auton hallinnan ja se pamahti pellolle. Kuljettaja sai ihmeen kaupalla auton takaisin tielle, kunnes ajo loppui lopullisesti peltoaukean ainoaan kiveen.

Nelikko jatkoi pakoa jalan. Mutta mihin pakenet, kun ympärillä on peltoa. Maassa oleva partio raudoitti kuljettajan nopeasti. Helikopteri lensi toisen pakenijan eteen ja nuorukainen otettiin kiinni. Kaksi muuta ehti paeta peltoaukealla parin sadan metrin päässä olevan metsälämpäreeseen.

Siellä toinen pakenija kiipesi puuhun ja toinen piiloutui pensaaseen. Pensasjorkki otettiin kiinni ja poliisi lupasi puussa istuvalle kahvit, jos tulee alas. Hetken päästä mies kapusi alas puusta ja sai poliisin lupaamat stermarikahvit. Se sentään lämmitti, paska housussa on pakkasella vähän sama asia kuin kusi.

Saaliista eli mummon laukun sisällöstä ei ole tietoa. Pakoauto meni lunastukseen. Asiaa tutkitaan kahtena ryöstönä.

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommenttia
Inline Feedbacks
View all comments