Göteborgissa puukkoisku, 10-vuotias tyttö haavoittui vakavasti

Göteborgin keskustassa tapahtunutta puukkohyökkäystä epäillään jonkinlaiseksi terrori-iskuksi. Mies yritti hyökätä ihmisten kimppuun ja ainakin 10-vuotias tyttö loukkaantui vakavasti.

Tapahtumat alkoivat puoli yhden aikaan torstai-iltapäivällä Göteborgin keskustassa Brunnsparkenissa. Ilmoittajien mukaan mies oli hyökännyt 10-vuotiaan tytön ja tämän 70-vuotiaan isoäidin kimppuun.

Mies iski tyttöä puukolla useita kertoja vatsaan ja tyttö on tällä hetkellä sairaalassa. Poliisin mukaan vammat ovat erittäin vakavia ja tytön tila on kriittinen. Nainen sai lievempiä vammoja, mutta on myös sairaalahoidossa.

Puukkomies siirtyi Brunnparkenista läheiselle bussipysäkille, jossa yritti huitoa puukolla. Täällä kuitenkin useat sivulliset puuttuivat peliin. Mies kaadettiin joukolla maahan ja pidettiin aisoissa poliisin tuloon asti. Huomattavaa on, että sivulliset kiinniottajat olivat teini-ikäisiä nuorukaisia.

Poliisi sulki Göteborgin keskustan hetkeksi ja paikalla on edelleen massiivinen poliisioperaatio.

Paikalta otettu mies on reilu kolmekymppinen uusruotsalainen henkilö. Kuvan perustella vaikuttaisi, että Lähi-itä tms. taustainen. Kuva alla: tekijä otettu kiinni ja viedään poliisiautoon.

Mitään motiivia teolle ei ole toistaiseksi tiedossa. Miehellä ja tytöllä sekä naisella ei ole mitään yhteyttä keskenään, eli ei ole mikään esimerkiksi perheväkivallan teko. Mieshän yritti käydä kuitenkin useammankin kimppuun.

Ainakaan toistaiseksi ei ole tullut ilmi ”allahu akbar”–motiivia, mutta tämä tulee ilmi seuraavien tuntien aikana, jos sellainen motiivi on ollut olemassa.

Seurataan tilannetta. Pidä Pt-media tietokoneen kirjanmerkeissä.

Uusi päivitys:

Video: Siviilit ottavat kiinni Göteborgin puukottajan

Subscribe
Notify of
guest
1 Kommentti
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments

[…] Göteborgissa puukkoisku, 10-vuotias tyttö haavoittui vakavasti […]