Poliisi varoittaa mahdollisesta käynnissä olevasta tekstiviesti -huijauksesta

Poliisille on tullut lyhyellä aikaa useita yhteydenottoja epäilyttävistä viesteistä ja mahdollisesti käynnissä olevasta tekstiviestihuijauksesta. Useat kansalaiset ovat saaneet tekstiviestin lyhyt numerosta, missä tiedotetaan taloyhtiön asiakkaita muuttuneista tilinumeroista ja viestissä ilmoitetaan uusi tilinumero, minne maksut kehotetaan  suorittamaan.

Poliisi kehottaa viestin saaneita varmistamaan aina viestin aitouden oman taloyhtiön isännöitsijältä ennen maksutilien muuttamista.

Useat kansalaiset ovat saaneet tekstiviestin lyhyt numerosta, missä tiedotetaan taloyhtiön asiakkaita muuttuneista tilinumeroista ja viestissä ilmoitetaan uusi tilinumero, minne maksut  kehotetaan  suorittamaan.

Poliisi kehottaa viestin saaneita varmistamaan aina viestin aitouden oman taloyhtiön isännöitsijältä ennen maksutilien muuttamista.

Vastaavia huijauksia eri versiona on liikkeellä säännöllisesti, joten yllättävien ja vähänkin epäilyttävien viestien vastaanottajien tulee aina varmistaa viestin tai yhteydenoton aitous  ennen kuin toteuttaa viestissä pyydetyt toimenpiteen. Näin vältyt rikoksen kohteeksi joutumiselta.

Oman suojautumisen lisäksi muistetaan neuvoa ja varoittaa myös muita läheisiä ja erityisesti iäkkäämpiä omaisia.

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommenttia
Inline Feedbacks
View all comments