Ruotsin hallitus suunnittelee rikoksiin syyllistyneiden perheiden häätämistä vuokra-asunnoista

Julki tullut hallituksen kaavailema rikollisten perheiden häätäminen asuintalosta on herättänyt paljon puhetta Ruotsissa. Jopa rikoksiin syyllistyneiden lasten perheet pitäisi häätää vuokra-asunnoista.

Aftonbladetissa julkaistu mielipidekirjoitus otsikolla “Perheet, joiden lapset tekevät rikoksia, pitää voida häätää” on aiheuttanut suurta keskustelua Ruotsissa. Mielipidekirjoituksen ovat allekirjoittaneet moderaattien oikeusministeri Gunnar Strömmer, oikeusvaliokunnan puheenjohtaja sverigedemokraattien Richard Jomshof, kristillisten oikeuspoliittinen tiedottaja Torsten Elofsson ja liberaalien oikeuspoliittinen tiedottaja Juno Blom.

Artikkelissa käydään alustuksena läpi sitä, että lähiössä rikoksiin syyllistyneet henkilöt aiheuttavat suurta turvattomuutta muille asukkaille. Vanhemmat ovat vastuussa lapsistaan. Neljännes väestöstä kokee turvattomuutta asuinalueillaan ja ongelmalähiöissä yli puolet.

– Me neljä puoluetta olemme yhtä mieltä siitä, että rikollisuus on Ruotsin suurimpia sosiaalisia ongelmia. Siksi olemme laatineet Tidö-sopimuksen, joka luo uuden suunnan Ruotsille.

(Tidö-sopimuksesta artikkelin lopussa tarkempi selvitys).

Edelleen mainitaan, että asuinalueiden rikolliset liikkuvat aseistautuneina ja myyvät huumeita. Asuntoja käytetään huumekauppaan ja niissä säilytetään aseita.

– Kenenkään lainkuuliaisen kansalaisen ja perheensä ei pitäisi joutua elämään tällaisessa ympäristössä.

Artikkelin mukaan edellisen sosiaalidemokraattien Stefan Löfvenin johtama hallitus asetti selvityksen, jossa tutkittiin voidaanko rikoksiin syyllistyneiden henkilöiden vuokrasopimus lakkauttaa ja häätää heidät.

– Tämä ei kuitenkaan edennyt yhtään mihinkään. Ei ole olemassa mitään yhtä tärkeää rikosten ehkäisyä kuin perhe. Yhteiskunnan turvallisuus alkaa ja päättyy vanhempien vastuuseen, artikkelissa kirjoitetaan.

Ratkaisuksi katsotaan, että esimerkiksi teini-ikäiset lapset, jotka ovat mukana huume- ja asekaupassa, niin näissä tapauksissa, joissa vanhempien vastuu puuttuu kokonaan, olisi oltava mahdollista häätää perhe asunnosta.

– Jos suvaitsemme epäjärjestystä, rikollisuutta ja väkivaltaa ongelma-alueilla, niin noidankehä ei koskaan katkea. Turvallisuus on palautettava asuinpaikasta riippumatta.

– – –

Tidöavtal eli Tidö-sopimus tarkoittaa sitä, että nykyinen Ruotsin vähemmistöhallitus on olemassa sverigedemokraattien mandaatilla. Jotta hallitus pysyy kasassa, niin se on joutunut allekirjoittamaan sverigedemokraattien kanssa monisivuisen sopimuksen, jossa monet kohdat ovat hyvin detaljoituja asioita ongelmamaahanmuuton korjaamiseen johtavia toimia. Sopimuksella sverigedemokraatit eivät ole hallituksessa, mutta hallitus joutuu pitäytymään sopimuksen ehdoissa. Jos eivät, niin SD tekee epäluottamuslauseen, jolloin hallitus kaatuu.

Sopimukseen sisältyy useita toimia, joilla maahanmuuttoa pyritään rajoittamaan ja takavuosien holtittoman maahanmuuton seurauksia joudutaan korjaamaan.

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommenttia
Inline Feedbacks
View all comments