Luleåssa murhatun 8-vuotiaan pojan isä mielentilatutkimuksiin

Tammikuussa Luleåssa murhatun 8-vuotiaan pojan tapaus on herättänyt paljon keskustelua yhteishuoltajuusasioista.

Tapahtuma-aikaan tammikuun 8. päivän iltana isän oli tarkoitus luovuttaa 8-vuotias poikansa pojan äidin huostaan. Poika oli ollut yhteishuoltajuuteen perustuen isänsä luona. Äiti soitti illalla poliisille, koska miestä eikä poikaa näkynyt missään.

Kun poliisi meni isän asuntoon, niin poika löydettiin vakavasti loukkaantuneena ja hän menehtyi samana iltana sairaalassa. Isä otettiin kiinni epäiltynä murhasta.

Vanhempien huoltajuuskiista oli jatkunut jo vuosia. Oikeus määräsi yhteishuoltajuuden muutama vuosi sitten. Se ei ilmeisestikään ollut lapsen kannalta paras ratkaisu. Tapaamisten lähestyessä poika käyttäytyi siten, että hän ilmiselvästi pelkäsi isäänsä. Lapsi jouduttiin viemään väkisin isänsä luo.

Tapaamisten yhteydessä sosiaalitoimi ja poliisi joutuivat puuttumaan asioihin ja molemmat tahot tekivätkin ns. huoli-ilmoituksia isän käytöksestä eteenpäin. Myös koulusta oltiin tehty ilmoituksia isän käytöksestä, joka tuli selvästi ilmi lapsen puheista koululla.

Isä saattoi käydä myös äidin ja pojan ovella esimerkiksi keskellä yötä hakkaamassa ovea.

Lopulta tammikuussa tapahtui se viimeinen tapaaminen ja isä päätti tappaa lapsensa. Mies on kiistänyt teon kuulusteluissa ja asia jatkuu edelleen mielentilatutkimuksilla.

Perhe on iranilaistaustainen.

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommenttia
Inline Feedbacks
View all comments