Ukrainan itärintamalla tiukka tilanne – Venäjä laittaa kaiken miehistön tuleen

Tilanne Ukrainan itärintamalla on kova. Venäjä laittaa kaiken mahdollisen peliin päästäkseen rintaman läpi Bakhmut–Marinka–linjalla.

Sota on nyt ollut keskittyneenä muutaman kuukauden samaan paikkaan. Mitään suurta muutosta linjoissa ei ole tapahtunut. Ne ovat voineet siirtyä joitakin satoja metrejä suuntaan ja toiseen, mutta pääpiirteittäin ne ovat olleet melko muuttumattomia sanotaanko ainakin vuoden alusta alkaen.

Pahimmat paikat ovat tällä hetkellä edelleen Bakhmutin kylän ympäristö sekä Donetskin kaupungin rintama kaupungin eteläpuolella Marinkan ympäristössä sekä Donetskin pohjoispuolelta Bakhmutiin asti.

Venäjä laittaa tällä hetkellä tälle noin parin sadan kilometrin rintamalinjalle kaiken mahdollisen irtoavan miehistön ja kaluston. Venäjä selvästi pyrkii keinolla millä hyvänsä murtamaan Ukrainan puolustuksen yhdestä kohtaa, jolloinka rintaman oletetaan romahtavan samaan syssyyn muualtakin.

Puolien painopisteet ovat tällä hetkellä se, että Venäjä pyrkii hyökkäämään ja Ukraina pyrkii puolustautumaan hyökkäykseltä. Sotilaallisesti on yleistä, että hyökkääjä tarvitsee kolminkertaisesti enemmän miehistöä ja kalustoa kuin puolustaja. Tästä seuraa se, että Venäjä yksinkertaisesti syöttää miehiä lihamyllyyn. Epätoivoisia uraa-hyökkäyksiä tulee jatkuvalla syötöllä aaltoina, jossa käytännössä Ukraina tuhoaa koko joukko-osaston.

Tällainen kuluttaa aivan valtavasti venäläistä miehistöä, mutta totta kai Ukrainakin saa maksaa siitä tappioita. Aseet laulavat käytännössä yötä päivää yhtä soittoa.

Presidentti Volodymyr Zelenskyi sanoikin eilisessä puheessaan, että taistelut ovat nyt kovia ja tuskallisia.

– Ukrainalla ei ole mitään muuta vaihtoehtoa kuin puolustaa asemiaan ja tuhota vihollinen, Zelenskyi sanoi.

Putinistit luovuttaisivat Ukrainan Venäjälle

Tästä päästäänkin päivän putinistien aivopieruihin. Varsinkin Suomen pienpuoluekentällä (pois lukien Sinimustat) toivotaan sormet ristissä Ukrainan häviötä ja maan romahtamista. Monet eduskuntaehdokkaat ovat tuoneet sosiaalisissa medioissa esille sen, että Ukrainan tukeminen pitää lopettaa, jotta sota saadaan loppumaan.

Tässähän ei tietenkään ole kyse sodan loppumisen haluamisesta vaan Ukrainan romahtamisen haluamisesta ja Venäjän voittamisesta.

Entäpä jos Ukraina ei halua luovuttaa maataan Venäjälle? Pitäisikö ukrainalaisten kuunnella suomalaisten putinistien neuvoja, että Ukrainan kannattaa luovuttaa ja antaa maa Venäjän haltuun ja edelleen hyväksyä Venäjän harjoittamat joukkoteurastukset, kyyditykset ja muut sortotoimet, joita se on harjoittanut kaikkialla valtaamillaan alueilla?

 

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommenttia
Inline Feedbacks
View all comments