KRP: Kaikki tunnetut katujengit ovat ulkomaalaistaustaisia

Vantaan Sanomat julkaisi eilen artikkelin, jossa kerrotaan keskusrikospoliisin lausumasta, jonka mukaan kaikki tähän asti tunnistetut katujengiläiset ovat maahanmuuttajataustaisia.

KRP:n rikoskomissario Eero Pietilä kertoi Helsingin Seudun Kauppakamarin järjestämässä tilaisuudessa, että kaikki katujengiläiset perustuvat jollakin tavalla maahanmuuttajataustaisiin noin 18–26-vuotiaisiin nuorukaisiin. Asiasta kirjoittaa Vantaan Sanomat.

– Jengit koostuvat suurelta osin, lähes pääosin maahanmuuttajanuorista. Ei voida sanoa, että kaikki maahanmuuttajat ovat katujengiläisiä tai kaikki katujengiläiset ovat maahanmuuttajia. Poikkeuksiakin on. Asioita lähestytään yksilökohtaisesti. Tunnistetut ihmiset ovat maahanmuuttajataustaisia, Pietilä kertoo.

KRP:n mukaan katujengit perustuvat keskeisesti maahanmuuton seurauksiin ja suurimpana riskiryhmänä ovat ns. toisen polven maahanmuuttajat. Mielenkiintoinen sanoma on se, joka on täysin verrattavissa Ruotsiin, on se, että jengit hakevat itselleen statusta, jota muuten eivät saa yhteiskunnassa.

Pietilän mukaan Suomi on kuitenkin hieman erilaisessa asemassa kuin Ruotsi, eli ns. Ruotsin tiestä ei voida puhua ihan suoraan, koska maahanmuuton volyymi maiden välillä on ihan eri luokkaa.

 

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommenttia
Inline Feedbacks
View all comments