Pt-median gallupissa selvä johto perussuomalaisilla

Vaaligallupin tulos oli melko odotettu. Perussuomalaiset ovat johtosijalla ja reilu puolet osallistujista kertookin äänestävänsä perussuomalaisia.

Sinimusta liike piti niin ikään toisen sijansa ja Pt-median lukijoista 16 % kertoo äänestävänsä sinimustia. Sinimustilla on ollut Pt-median gallupeissa selvä nousujohteinen trendi, nousua edellisestä gallupista oli 2 prosenttiyksikköä. Myös neljänneksi sijoittunut Vapauden liitto nosti kannatustaan 7 prosentista 10 prosenttiin. Valta Kuuluu Kansalle sai samat kuin viime gallupissa, eli 12 % äänistä.

Suuret puolueet eivät vaikuta sijoittuvan tässä gallupissa kovin korkealle ja esimerkiksi hallituspuolue Sosiaalidemokraatit saivat vain 1 % gallupiin osallistujien äänistä.

Tietenkin on selvää, että Pt-median gallup kertoo vain sen, että ketkä lukevat Pt-mediaa. Eli tulosta ei voi suoraan verrata vastaavan kansan mielipidettä. Jos vastaava gallup tehtäisiin jossain ”suvakkimediassa” niin tulos olisi ihan päinvastainen.

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommenttia
Inline Feedbacks
View all comments