Video: Hässelbyn pommi-isku

Toissa öinen Tukholman Hässelbyn pommi-isku oli voimakkain isku pitkiin aikoihin. Koko nelihuoneistoinen rivitalo meni purkukuntoon.

Räjähdys tapahtui rivitalossa, jossa on neljä huoneistoa kahdessa kerroksessa. Talo, johon räjähdys oli kohdistettu, vaurioitui niin pahoin, että koko rakennuskompleksin runkorakenteet rikkoontuivat. Myös viereisten huoneistojen sisustus ja rakenteet rikkoontuivat.

Räjähdyksen voimasta kertoo se, että kun räjähdys tapahtui toisessa huoneistossa, niin viereisen päätyhuoneiston yläkerran ulkoseinä pullistui kokonaan ulos.

Voimasta kertoo myös se, että viereisen talon seinä liikkui räjähdyksen paineaallon seurauksena muutamia senttejä. Kuva alla.

Rakennuksen ennen ja jälkeen kuva kertoo melko hyvin iskun voimakkuudesta.

Pommi-iskun kohde oli mitä luultavimmin räppäri ”5iftyyn” eräs sukulainen, joka asuu kyseisessä osoitteessa. Tässä vaiheessa ei tiedetä, että oliko asunnossa asunut henkilö itse pelottelun tai murhan kohde, vai haluttiinko iskulla räppäri esiin maan alta.

Poliisi on ottanut kiinni kuusi henkilöä epäiltynä teosta, joista ainakin kahta esitetään vangittavaksi perjantain aikana.

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommenttia
Inline Feedbacks
View all comments