Median maskotti ja palkittu esikuva paljastui mellakoitsijaksi

Bilal kertoi SVT:n uutisissa, että mellakat olivat katastrofi. Vaikka oli itse mellakoimassa.
Viime pääsiäisen koraanimellakoiden mediapeli jatkuu edelleen ja ilmi tulee välillä oikeasti hauskoja ”kömmähdyksiä”, kun median on pitänyt päästä todistamaan, että ei kaikki muslimit ole kivien viskojia.

Örebrossa laulettiin viime pääsiäisenä hoosiannaa korkealta ja kovaa. Muslimit kilahtivat, josta seurasi, että poliisi kivitettiin puoliraadoksi joukko-osastoksi, autoja poltettiin useampia ja muutama poliisiautokin poltettiin. Ainakin kaksi poliisiautoa myös pöllittiin pienimuotoisille huviajeluille.

Kun puhutaan viime pääsiäisen koraanimellakoista, niin Örebro oli yksi niitä pahimpia paikkoja. Oli milleistä kiinni, että ei syntynyt viikkojen kestävää yleistä kaaosta tai jotain vielä suurempaa täysimittaista sotaa.

Kun mellakat olivat ohi, niin medioiden uutishuoneissa oltiin vähän kuin ottia tuota, että miltähän nurkalta asiaa lähdetään purkamaan. Tietenkin rummutettiin, että Rasmus Paludan oli polttanut koraaneja, ja taustakuoro veisasi ”äärioikeisto, äärioikeisto, äärioikeisto”, mutta jotenkin yhden koraanin poltto oli pientä sen rinnalla, että muslimit olivat polttaneet puoli lähiötä.

 

Syntyi sankaritarina

Noh, mitäpä zöörnälisti muuta osaa tässä tilanteessa kuin pukata tulille upean sankaritarinan, joka tirauttaa kuningaskuntaan yleisen hyvän_mielen_itkun. Niitä hyviä voimia, niitä pitää olla. Kehitettiin tarina Örebron kehitysmaaghetto Vivallassa hääräävästä muslimimiesten vapaaehtoisjärjestöstä nimeltä For the People, joka oli niitä hyviä voimia. Puuhakerhon puheenjohtaja Hani Bilal Madi pääsi mellakoiden jälkeen kaikkiin isoihin medioihin kertomaan, että ei kaikki muslimit ole kiviä viskovia apinoita, vaan on niitä muitakin. Bilalin kerho keräsi nuorisoa ja vähän vanhempaakin porukkaa kasaan ja he lähtivät siivoamaan Örebron katuja mellakoiden jälkeen.

Yhdessä idioottimaisimmassa jutussa SVT tarinoi, että Hani Bilal Madi haluaa osoittaa rakkautta. Kyllä, ja sitä osoitettiin. Porukka kävi ostamassa kukkakaupasta kukkia ja niitä jaettiin alueen asukkaille, joilta oli poltettu auto tai parveke potkittu paskaksi. Myös kivoille poliisisedille jaettiin kukkasia. Bilalin puuhakerho teki todellisen rakkauspommituksen.

Bilal jakaa puuhakerhonsa kanssa kukkasia mellakoiden jälkeen, poliisitkin saavat, jotka kiittävät ”kiltisti tehty”. Kuvakaappaus SVT:n uutisista.

Rakkautta oli niin paljon ilmassa, että Bilal ja hänen puuhakerhonsa sai Vuoden 2022 esikuva–palkinnon. Voi sitä lämpimän itkun määrää. Mummot voihkivat tenat märkinä, että siinäs näitte, ei kaikki muslimit.

 

Vuoden esikuvan ympärille laskeutui synkkä varjo

Todella synkkä. Nimittäin Örebrossa pääsiäismellakoita tutkivat poliisiosasto oli tutkinut juttua todella tarkkaan. Syksyn mittaan kymmenkunta ukkoa passitettiin pitkille vankeustuomioille ja lisää oli tulossa. Poliisi otti tammikuussa kiinni Bilalin ja hänet vangittiin epäiltynä törkeästä pelastuslaitokseen kohdistuvasta sabotaasista. Samassa paketissa vangittiin viisi muutakin muslimimiestä ja yksi nainen, joista ainakin kaksi oli varmasti ollut mukana Bilalin rakkauspommituksessa.

Bilal kiisti oikeudessa syyllistyneensä rikokseen. Kun syyttäjä täräytti tulille paikalta kuvattuja filmejä, joissa Bilal ja muut ukot viskoivat kiviä, niin asia selitettiin siten, että paikalla kyllä oltiin mellakoiden aikaan, ja kuvissa kuten näkyy, mutta tosiasiassa he yrittivät estää mellakoita. Kiviä ei oltu suunnattu heitettäväksi kohti poliisia ja ambulanssihenkilökuntaa vaan ihan toisaalle. Lisäksi Bilal yritti selittää, että häntä kohtaan heitettiin kiviä, niin tuossa tilanteessa hän yritti puolustautua.

Oikeus ei kuitenkaan uskonut selityksiä, sillä filmeiltä näkyi aivan selvästi, että Bilal viskoi kiviä päin poliiseja, sekä käytti tilanteissa välillä kasvonaamiota, joka vedettiin kasvojen peitoksi selvästi sen takia, että lähellä olleet poliisit eivät olisit tunnistaneet Bilalia.

Mielenkiintoinen yksityiskohta oikeudessa oli paikalta kuvattu filmi, jossa mellakkapoliisi tunnistaa mölisevän Bilalin ulkonäöltä, mutta ei muista tämän nimeä. Poliisi kysyy toiselta mellakkapoliisilta, että ”Mikä tuon miehen nimi on, joka on saanut paljon (apu)rahaa?” Toinen poliisi vastaa, että Hani Bilal. Osa syyttäjän todistusaineistoa oli siis yksinkertaisesti myös se, että muutamat poliisit tunnistivat Bilalin mellakkapaikalta.

Niin revittiin tältäkin median maskotilta naamiot ja takaa paljastui löysää kakeroa. Bilal tuomittiin ehdottomaan kolmen vuoden vankeusrangaistukseen. Muille suurin piirtein + – samoja rangaistuksia ehdottomina myöskin.

Saa nähdä mitä apurahaa mies keksii laittaa hakemukseen kahden vuoden päästä, kun tuomio on lusittu.

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommenttia
Inline Feedbacks
View all comments