Liikuntapaikkojen pysäköintialueilta varastettu autoja Itä-Uudellamaalla

Itä-Uudenmaan poliisilaitoksen alueella on helmi-maaliskuun aikana sattunut huomattavan paljon autovarkauksia, joissa kuntosaleilta tai muilta liikuntapaikoilta on anastettu pukukaappeihin murtautuen auton avaimet ja viety samalla auto parkkipaikalta.

Pukukaappimurroissa on tekijän mukaan lähtenyt myös muuta omaisuutta, kuten puhelimia ja kenkiä. Tekijä vaikuttaisi toimivan laajalla alueella, aina Vantaalta Hyvinkäälle asti.

– Pukukaappimurroissa tekotapa on ollut nyt samanlainen, ja siksi epäilemme samaa tekijää näihin kaikkiin tapauksiin. Pukukaappimurrot eivät sinänsä ole mikään uusi ilmiö, vaan niitä tapahtuu silloin tällöin tasaiseen tahtiin, kertoo rikoskomisario Aleksi Topinoja.

Useilla liikuntapaikoilla neuvotaan asiakkaita jättämään arvotavarat säilytykseen erillisiin turvalokerohin, mutta kaikkialla niitä ei ole saatavilla. Myöskään turvakameroita ei pukuhuonetiloissa ole.

– Liikuntapaikkojen pukuhuoneisiin ei kannata tuoda arvo-omaisuutta. Parhaiten rikoksia liikuntapaikkojen pukuhuonetiloissa ehkäisevät valppaat asiakkaat. Epäilyttävän näköisestä toiminnasta pukukaapeilla kannattaa käydä ilmoittamassa liikuntapaikan henkilökunnalle, Topinoja neuvoo.

KOMMENTOINTIOHJEET

Jos haluat kommentoida, niin rekisteröidy Disqusiin ohjeiden mukaan. Se on minuutin kertahomma, ja jatkossa voit kommentoida ihan vapaasti rekisteröimälläsi nimimerkillä Pt-mediassa ja sadoilla muillakin nettisivuilla. Kommentoida voi ilman rekisteröitymistäkin, mutta silloin kommentti menee moderointiin.

Kommentointi on vapaata, mutta käytä asiallista kieltä. Älä solvaa, uhkaile tai muutenkaan käytä asiatonta kieltä toisista ihmisistä, ihmisryhmistä, uskonnoista, seksuaalisista suuntautumisista tms.