Espoossa uusi ilmiö: uussuomalaiset käyvät myös aikuisten kimppuun

Espoossa ilmestyvän paikallislehti Länsiväylän mukaan Espoossa on ilmennyt uusi ilmiö, jossa nuoret hyökkäävät joukolla myös aikuisten kimppuun.

Espoon poliisista komisario Hannu Väänänen kertoo Länsiväylälle, että poliisi tutkii muutamia tällaisia tapauksia, joissa ihmisten kimppuun on käyty jopa ihan huvin vuoksi. Väänäsen mukaan on huolestuttavaa, että tällaisilla väkivaltaisilla nuorilla väkivallan käytön kynnys on todella pieni. Lisäksi he kantavat mukanaan viidakkoveitsiä, puukkoja ja nyrkkirautoja.

– Nytkin muutamassa tapauksessa on ollut niin vakavaa väkivaltaa, että on ihan sattumankauppaa, ettei ole tullut kuolemantapauksia. Uhataan teräaseella, potkitaan päähän, hypitään päällä, kuristetaan, Väänänen kertoo.

Viranomaiset mukaan nuorukaiset käyvät yleensä joukolla ihmisten kimppuun. Eli he etsivät sellaisia henkilöjä, jotka ovat jo lähtökohtaisesti alisteisessa asemassa, eli että uhrilla ei ole mitään mahdollisuuksia puolustautumiseen.

Syytä ilmiölle ei osata kertoa, lähinnä jonkinlainen epämääräinen älypuhelimet j a sosiaalinen media keksitään selitykseksi.

– – –

Tämän ilmiön syyt ovat olleet tiedossa jo vuosia. Varsinkin kehitysmaista tulleista tulijoista koostuvan jengin tai nuorison lauma etsii tietoisesti yksinäisiä ja sellaisia henkilöitä, jotka eivät pysty puolustautumaan. Tämä on olennainen osa tätä ilmiötä.

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommenttia
Inline Feedbacks
View all comments