Venäjän suurhyökkäys ei ala, koska se on jo loppumaisillaan

Venäläisten kaatuneiden sotilaiden määrä on ollut viime viikkojen aikana selvästi nousussa per päivä. Kun joitakin viikkoja sitten pyörittiin 400-600 kaatuneen päivävauhdissa, niin nyt kaatuneita on jo yli 1 000 per päivä.

Kaiken kaikkiaan Ukraina arvioi, että venäläisiä kaatuneita sotilaita tulee täyteen 170 000 henkilöä sodan alusta alkaen lähipäivien aikana. Kannattaa huomata se, että ensimmäinen sadan tuhannen mittari tuli täyteen sodan ensimmäisen 10 kuukauden aikana ja nyt kolmessa kuukaudessa on kaatunut lisää 70 000 venäläistä.

Näistä lukemista voidaan päätellä jotakin. Ensinnäkin yleisesti on odoteltu Venäjän jotakin suurta keväthyökkäystä, joka alkaa tänään, huomenna, ylihuomenna, ensi viikolla. Varsinkin putinistit ovat odottaneet tätä suurhyökkäystä kuin kiimainen koira panolle pääsyä. Kun tämä keväthyökkäys alkaa, niin silloin Ukrainan rintama romahtaa ja Venäjän joukot kävelevät lopulta Ukrainaan.

Tulevaisuudessa ei ala mitään suurhyökkäystä, sillä se on jo loppumaisillaan. Nimittäin Venäjä yritti romahduttaa ja päästä Bakhmutin rintaman läpi kaikin mahdollisin keinoin sanotaanko alkaen jostain viime syksystä. Sen jälkeen Venäjä on syöttänyt Bakhmutin rintamalle ja sen ympäristöön kaikki mahdolliset liikenevät sotilaat talven mittaan.

Toki Ukrainankin puolelta on kaatunut sotilaita, mutta Ukraina ei kerro mitään määriä julkisesti, joten voidaan vain arvioida Ukrainan menetyksiä. Mutta vanhan sotilasmääreen mukaan hyökkäävällä osapuolella pitäisi olla vähintään kolminkertainen ylivoima, jotta hyökkäyksestä tulee mitään. Ukraina on kuitenkin käytännössä lahdannut kuin lihamyllyssä venäläisiä, joita tuodaan aina uusia ja uusia takaa etulinjaan kuolemaan.

Jossain on pakko oltava se raja, että Venäjä katsoo, että pakkohyökkäyksen jatkaminen ei ole järkevää, varsinkin jos viimeiset kolme kuukautta on lähinnä tapatettu sotilaita ja Ukraina on tuhonnut valtavan määrän venäläistä kalustoa.  Sotilaat ja kalusto alkavat loppumaan pakostikin jossain vaiheessa ja nyt rintamalta tulevien kuvien perusteella Venäjä haalii esimerkiksi ikivanhoja 1950-luvulta alkaen olevia panssareita käyttöönsä. Myöskin miehistön suhteen on ongelmia. Monet kapinoivat, eivätkä halua mennä tahallaan tapettavaksi etulinjaan. Jos sinne joutuu, niin käytännössä voi heittää hyvästit elämälleen.

Nyt ollaan niillä rajoilla, että Venäjällä on kaksi mahdollisuutta. Yksinkertaisesti perääntyä Bakhmutin rintamalla. Tästä seuraa tietenkin se, että Ukraina vapauttaa heti perässä kaikki saamansa maa-alueet. Toinen vaihtoehto Venäjällä on jatkaa taisteluja niin pitkään, että miehet ja kalusto loppuvat, jolloin kaikki kentälle jäävät venäläiset tapetaan.

Varsinkin kun lännestä alkaa nyt pikkuhiljaa saapumaan ensimmäisiä uusia tankkeja.

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommenttia
Inline Feedbacks
View all comments