Poliisi sai valmiiksi koulupuukotuksen esitutkinnan

Helsingin poliisin nuorisoryhmä tutki epäiltyä tapon yritystä, joka tapahtui Vesalan peruskoulussa 8. maaliskuuta. Teosta epäillään 13-vuotiasta tyttöä.

Teko tapahtui kotitaloustunnilla, jossa oli paikalla toistakymmentä oppilasta. Poliisi epäilee, että puukotukseen käytetty veitsi oli peräisin kotitalousluokan laatikosta.

Epäilty iski 14-vuotiasta poikaa kerran isolla keittiöveitsellä kylkeen. Tämän jälkeen epäilty luopui veitsestä ja jäi istumaan luokkaan, josta opettajat veivät hänet pois.

Uhri sai hengenvaaralliset vammat, mutta on toipumassa.

– Meille on selvinnyt esitutkinnassa, että epäilty oli miettinyt puukotusta jo jonkin aikaa. Hän oli esimerkiksi kirjoittanut netissä kiinnostuksestaan puukottaa joku, jotta pääsisi laitokseen tai vankilaan, kertoo tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Marko Forss.

Tutkinnassa esiin tulleiden seikkojen perusteella tyttö oli ensin miettinyt, että hän puukottaisi erään toisen luokkalaisensa. Hän kuitenkin muutti mieltään tunnilla.

– Teko tapahtui täysin yllättäen. Puukotusta ei edeltänyt esimerkiksi sanaharkka. Poliisin tiedossa ei ole, että epäillyllä olisi ollut riitaa tai muuta kaunaa uhrin tai kenenkään muun kanssa, sanoo tutkinnanjohtaja Forss.

Poliisi suorittaa esitutkinnan alle 15-vuotiaiden epäiltyjen kohdalla tarvittaessa. Nyt tutkitun epäillyn puukotuksen esitutkinta ei etene syyttäjälle tai käräjäoikeuteen. Sosiaaliviranomaiset vastaavat jatkotoimista.

Valmistunut esitutkintamateriaali on kokonaan salassa pidettävää julkisuuslain perusteella. Tiedotteessa on kerrottu kaikki sellaiset esitutkinnassa selvinneet seikat, joille ei ole laissa määrättyä salassapitoperustetta.

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommenttia
Inline Feedbacks
View all comments