Ikimuistoinen viikonloppu Tukholmassa

Tukholma on suomalaisten suosikkikohde vuosi toisensa perään – eikä suotta! Tukholma tarjoaa monipuolisia nähtävyyksiä ja aktiviteetteja, joista voi valita mieleisensä.

Matka Tukholmaan taittuu muutamassa tunnissa lentäen tai yhden yön risteilymatkasta nauttien. Kesällä Tukholmassa on mahdollisuus tutustua muun muassa Gamla Stanin historialliseen keskustaan, Djurgårdsin saareen ja sen puistoihin sekä vierailla modernissa Vasa-museossa, talvella taas etenkin vanhan kaupungin joulumarkkinat ja upeat, talviset ostoskadut kiinnostavat suomalaisia matkailijoita.

 

Tukholma on shoppailijan paratiisi

Tukholmassa on paljon erilaisia ostosmahdollisuuksia. Yksi suosituimmista alueista on Gamla Stan, joka sijaitsee vanhassa kaupungissa. Siellä voi löytää pieniä putiikkeja ja kauniita taidekauppoja sekä antikvariaatteja, joista voi tehdä ainutlaatuisia ja unohtumattomia löytöjä. Vanhassa kaupungissa on usein myös markkinoita, joiden tunnelma levittäytyy ympäri mukulakivin päällystettyjä kapeita katuja.

Koska nuuskan myyminen ja ostaminen on Suomessa laitonta, kuuluu monen nuuskaajan perinteisiin vierailla Tukholman paikallisissa nuuskamyymälöissä. Ennen nuuskan hamstraamista kannattaa selvittää, kuinka suuri määrä nuuskaa on sallittua tuoda Suomeen. Nikotiinipussit suomeen voi tilata myös netistä, joten niitä ei tarvitse välttämättä lähteä itse raahaamaan naapurimaasta.

Myös Drottninggatanilla ja Hötorgetilla voi tehdä hyviä löytöjä. Niihin kannattaa tutustua, jos haluat shoppailla vaatteita, asusteita tai muita trendikkäitä tuotteita. Jos design-tuotteet kiinnostavat, kannattaa vierailla Östermalmilla ja Södermalmilla. Niistä löytyy laaja valikoima modernia muotoilua ja arkkitehtuuria edustavia tuotteita.

 

Museoita ja gallerioita

Tukholmasta löytyy jokaiselle jotakin, mutta etenkin taiteen ja kulttuurin ystävät löytävät Tukholmasta paljon tutustuttavaa. Aloittaa voi vaikka tutustumalla kaupungin perinteisiin nähtävyyksiin, kuten Gamla Stanin vanhaan keskustaan, Drottningholmin linnaan ja Skansenin eläintarhaan. Myös museoissa ja gallerioissa on kiva vierailla, ja niitä löytyy kaupungista pilvin pimein. Suosituimpia ovat Moderna Museet ja Fotografiska, mutta jos nämä museot on jo koluttu, voi lisää tietoa uusista paikoista etsiä blogeista ja foorumeilta.

 

Tukholman yöelämä

Tukholmassa on runsaasti vaihtoehtoja yöelämän ohjelmaan. Yökerhot ja baarit tarjoavat erilaisia musiikkityylejä, kuten housea, technoa, hip hopia ja jazzia. Tukholmasta löytyy siis klubi jokaisen musiikkityylin ystävälle sekä myös erikoisempia konseptibaareja niille, jotka olettavat jo nähneensä kaiken. Parhaita yökerhoja ovat Sturegatanilla sijaitseva Sturecompagniet, Hamngatanilla sijaitseva Fou Club sekä Wollmar Yxkullsgatanilla sijaitseva SLM. Sisäänpääsymaksu vaihtelee yökerhosta riippuen, ja narikkamaksu on usein pakollinen. Tarjoilu loppuu aamuyöllä kello yhden ja viiden välillä ja taksijonot ovat usein pitkät ja täynnä juhlijoita. Jatkopaikkoja löytyy usein halukkaille, jos ilta uhkaa jäädä lyhyeksi!

Tukholma tarjoaa paljon nähtävää ja koettavaa ikimuistoisen viikonlopun viettoon. Kaupungin rikkaaseen historiaan ja nykyajan trendeihin tutustumisen lisäksi voi nauttia Tukholman herkullisista ruoista, jutella paikallisten kanssa ja tutustua ainutlaatuisiin paikkoihin. Kaupungissa voi myös tutustua suosittuihin museoihin, kuten Vasa-museoon tai Moderna Museetiin, tai osallistua erilaisille retkille ja vierailuille.

Tukholma on loistava paikka viettää ikimuistoinen viikonloppu!