Aftonbladet: ”Matkustaminen Suomeen on kuin matkustaisi ajassa taaksepäin”

Suomen vaalien tulos oli loppujen lopuksi Ruotsissa melko huomaamaton asia. Toki ne perinteiset vasemmistolaiset ajatukset tuotiin esiin, kuten esimerkiksi Aftonbladetissa, jossa Suomen kerrotaan tipahtaneen perussuomalaisten menestyksen myötä keskiajalle.

Aftonbladet edustaa perinteistä ruotsalaista vasemmistolaista linjaa ja kaikki mikä liittyy sverigedemokraatteihin, ja siinä rinnalla perussuomalaisiin, nähdään saatanaakin pahempana asiana.

Aftonbladetin pääkirjoituksessa perinteistä perussuomalaisvihaa edustaa Jonna Sima, jonka mukaan ”matkustaminen Suomeen on kuin matkustaisi ajassa taaksepäin. Ensimmäisenä Natossa, mutta käänsi selkänsä tulevaisuudelle”, Sima otsikoi kolumninsa.

”Matkustaminen Suomeen on kuin matkustaisi ajassa taaksepäin. Ensimmäisenä Natossa, mutta käänsi selkänsä tulevaisuudelle”

Sima tarkoittaa tällä siis sitä, että perussuomalaisten menestys vaaleissa tarkoittaa Suomen ajautumista itkuun ja hammasten kiristykseen.

– Suomella on suuria haasteita vanhenevan väestön osalta. Lapsiboomia ei ole nähtävissä. Syntyvyys on alimmalla tasolla sitten 1800-luvun nälkävuosien, Sima kertoo.

Edelleen hän jatkaa ihmettelemällä, että perussuomalaiset eivät osaa vastata siihen kysymykseen, että miten ihmeessä Suomi aikoo pitää yllä hyvinvointinsa ja kasvunsa.

Sen jälkeen tulee ne perusjorinat siitä kuinka ruotsinsuomalaiset ryyppäsivät ja mölisivät ennen vanhaan. Oli alkoholismia, köyhyyttä ja rikoksia, ihan samanlaista syrjäytymistä kuin nykyään saattaa havaita afrikkalaisilla ja lähi-itäläisillä. Jorina, jorinaa ja lisää jorinaa. Kirjoituksensa Sima lopettaa:

– Suomessa alkavat nyt hallitusneuvottelut ja Kokoomus yrittää perustaa hallituksen Perussuomalaisten kanssa. Jos näin käy, niin siinä tapauksessa näemme Suomen, joka sulkeutuu entisestään. Suomi on Natossa, mutta EU:sta eroamassa. Rajat suljetaan, ruotsin opetus kouluissa lopetetaan, kuten kaikki muukin kielten opetus.

– Kun matkustaa Suomeen, joutuu siirtämään kelloa tunnilla eteenpäin. Mutta nyt vaalien jälkeen on pelko, että Suomi on aloittanut matkan ajassa taaksepäin.

Toki kannattaa huomata, että Aftonbladet ei ole mikään riippumaton lehti, sillä artikkelin yllä mainitaan ”Aftonbladetin pääkirjoitukset ovat sosiaalidemokraattisen riippumattomia”.

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommenttia
Inline Feedbacks
View all comments