Carola Häggkvist: “Olen huolissani Ruotsin kehityksestä”

Ruotsin musiikkialan ikoni Carola Häggkvist on joutunut pienimuotoiseen pyöritykseen. Syy: rasismi ja muukalaisvihamielisyys.

Koko asia on vähän, että hohhoijaa. Carola Häggkvist ei ole uransa aikana koskaan tuonut esille minkäänlaisia poliittisia mielipiteitä. Päinvastoin hänet tunnetaan korrektina (ei poliittisesti!) laulajana, joka politiikan sijasta tiedetään hartaaksi uskovaiseksi.

Toki vuoden 2015 pakolaisaallon aikana Häggkvist tuli vahvasti esille pakolaisten auttajana. Hän majoitti kotiinsa pakolaisia ja oli Kreikassa vastaanottamassa pakolaisia ja auttamassa heitä pakolaisleireillä. Lisäksi hän oli mukana muutamissa Tukholmassa järjestetyissä “refugees welcome”-tapahtumissa.

Häggkvist ei toiminut kuitenkaan “vihervasemmistolaisten” motiivien pohjalta, vaan takana oli joku uskonnollinen auttamishalu.

Nyt kävi sillä tavalla ikävästi, että Häggkvistin uskonnollisuus kohtasi poliittisen korrektiuden Svenska Dagbladetin haastattelun muodossa. Häggkvist nimittäin sanoi haastattelussa jotain sellaista, että hän on huolissaan Ruotsin kehityksestä ja ruotsalaisten pitäisi herätä.

– Olen sitä mieltä, että emme voi sanoa, että “tulkaa tänne ja tehkää maassamme mitä haluatte”, Häggkvist sanoo ja tarkoittaa maahantulijoita.

– Ei ole raukkamaista pitää yllä ruotsalaisia traditioita ja laulaa Suvivirttä koulujen päättäjäisissä.

Lisäksi Häggkvist kertoo, että on erittäin huolissaan meneillään olevasta väkivalta-aallosta ja vihjailee, että maahantulijolla on osuutta asiaan:

– Me otamme maahamme vastaan ihmisiä, joita kohtaan olemme hyvin ystävällisiä. Heillä on kuitenkin täysin erilainen ideologia, jossa mm. sanotaan, että vääräuskoisille voi valehdella. Meillä on nyt edessä tosi kovat ajat, mutta niin se vain on, Häggkvist kertoo ja tarkoittaa islamia.

Svd:n haastattelija kysyy, että eikö tällaisia lausuntoja voi kutsua muukalaisvihamielisiksi.

Häggkvist vastaa, että ei näe asiaa sillä tavalla.

– Sille on olemassa jokin syy, että miksi on olemassa kansallisuuksia ja maan rajat. Meillä on erilainen kulttuuri ja erilainen tapa katsoa asioita. Tämäs ei ole taiva, maailma ei ole valmis. Ihmisillä on tapana ahnehtia.

– – –

Häggkvistin haastattelu paisuu juuri tällä hetkellä kattilassa. Se kerää painetta ja kunhan Twitterin TikTokin paheksujat saavat pääsiäismämminsä syötyä, niin alkaa haikea hoosianna.

Luultavasti Carola Häggkvist kuitenkin selviää tästä.